Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Nvidia alaplapi chipkészlet: DDR333-as támogatással

Laptop

Új Nvidia alaplapi chipkészlet: DDR333-as támogatással

Az Nvidia kiadja grafikai alkalmazásokhoz optimalizált chipkészletének gyorsabb változatát, amelybe több új technológia is beépítésre került.

Hamarosan újabb nForce alaplapokkal fog gazdagodni az amúgy sem szegény kínálat. Az Athlon és Duron processzorok befogadására képes nForce 2 – a gyártó szerint – még impozánsabb teljesítménnyel fog bírni, köszönhetően a 333 MHz-es DDR memória támogatásnak. A gyorsabb adatátvitel érdekében ez az alaplapi chipkészlet már ATA133-as szabványú háttértárakat is tud kezelni (a 415-ös és 420-as chipkészletből többek között pont ez hiányzott ahhoz, hogy minden tekintetben az egyik leggyorsabb eszköz lehessen).

A 333 MHz-es DDR memória és az nForce platform kombinációjával összességében 5,4 GB/sec-es sávszélesség érhető el, mely szétoszlik a processzor és az integrált GeForce 2 MX között (a processzort 266 MHz-es FSB-n működtetve 2,1 GB/sec sávszélességhez jut a memóriából, s ekkor 3,3 GB/sec-et „kap” az alaplapi grafikus processzor; 333 MHz-en 2,7 GB/sec sávszélességet kap a CPU, ekkor értelemszerűen „csak” 2,7 GB/sec-ben részesül a GeForce 2 MX). Összehasonlításképp a 420-as nForce 2,1 GB/sec-es sávszélességet biztosít az integrált grafikus processzornak, tehát azért érezhető lesz a két chip közötti teljesítménynövekedés.

Elődjéhez hasonlóan szintén két verzióban jelenik majd meg az új nForce: egyrészt különálló lapkakészletben lesz majd kapható, másrészt együtt az integrált grafikus vezérlővel (árban körülbelül annyi különbség lesz a kettő között, mint a 425-ös és a 420-as chipkészletek esetében, tehát megközelítőleg 30 dollár).

Sőt, egyes információk szerint a második negyedév végén az nForce 2 még fejlettebb változata is piacra kerül majd, amely támogatni fogja a 400 MHz-es DDR memóriát (ezzel elérve a 6,4 GB/sec-es sávszélességet). Elemzők szerint ez a chipkészlet integrált GeForce 4 MX grafikus processzorral fog érkezni (értelemszerűen ezzel támogatni fogja a LightSpeed II-t).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés