Connect with us

Hirdetés

technokrata

Irányíthatatlan Xboxok

Laptop

Irányíthatatlan Xboxok

Az önfeledt játék ígéretével érkezett Xbox inkompatibilitási problémákkal küszködik?

Tavaly novemberben nagy változás zajlott le a konzolpiacon: az addig szinte egyeduralkodónak számító Playstation és Nintendo játékgépek mellé egy újabb szereplő kért bebocsáttatást. A Microsoft pénzt nem sajnálva hatalmas felhajtással jelentette meg masináit, melyekkel az előállítási költségek alatti értékesítés révén agresszív üzletpolitikába kezdett (meg is lett az eredménye, sosem látott mértékben fogytak az ünnepek alatt a konzolok).

A nagy visszhangot kiváltott játékgép tegnap Japánban is bemutatkozott, az első darabot maga Bill Gates adta el a szerencsés vásárlónak. A szigetországban különösen nagy hagyományra visszatekintő konzolpiacon debütáló Xbox különbözik amerikai testvérétől: kontrollerének méretét valamelyest lecsökkentették, hogy igazodjon a japán emberek kezéhez (a gombok kiosztása is megváltozott valamelyest).

Senki nem gondolta volna azonban, hogy ezzel megszűnik a kompatibilitás a két kontroller között, pedig ez történt: a japán Xbox beviteli eszköze nem képes együttműködni az amerikai konzollal. Legalábbis egyes felhasználók szerint, másoknak ugyanis sikerült működésre bírniuk az össztűzbe került kontrollert.

Hogy mi a tényleges igazság, egyelőre nem teljesen világos. Vajon csak ügyes reklámfogás, hogy mindenki erről beszéljen, vagy csak egyes darabok inkompatibilitásáról (esetleg kompatibilitásáról, és a későbbi sorozatok nem fognak működni) van szó? Hamarosan kiderül..



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés