Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új AOpen CD-író

Laptop

Új AOpen CD-író

Az AOpen is új CD-íróval jelentkezik év elején. Az új meghajtó egy eddig szokatlan írási sebességet is támogat.

Az AOpen CRW3248 CD-írója február elején fog megjelenni. A meghajtó típusszámából könnyen kitalálható, hogy 32x-es sebességgel képes írni, illetve 48x-os sebességgel olvasni. A belső kialakítású, ATAPI felületű meghajtó 2 MB-os pufferrel rendelkezik. A puffer kiürüléséből eredő hibák kiküszöbölésére a JustLink technológiát alkalmazza (hasonló a Sanyo által kifejlesztett BURN-Proofhoz). Az OPC (Optical Power Calibration) a megfelelő írási áram beállítására szolgál. Működése egyszerű: az írás megkezdése előtt azonosítja a lemez gyártóját és az információhordozó réteg típusát, majd a Firmware-ben található táblázatból kiolvassa a megfelelő lézeráram értékét.

A meghajtó egyik érdekessége, hogy 16x-os sebességű írás esetén is zónásan állandó kerületi sebességet alkalmaz (ami azt jelenti, hogy a lemez elején lassabban ír, mint a megadott érték!). A zónásan CLV módokban 32x-es, 28x-os, 24x-es, 20x-os és 16x-os sebességgel, a lemez teljes felületén érvényes CLV módban 12x-es, 8x-os és 4x-es sebességgel képes írni.

Újraíráskor 12x-es, 10x-es vagy 8x-os sebességgel írhatunk (csak HS-CD/RW lemezek használatakor), illetve a 4x-es sebességű újraírás is alkalmazató hagyományos CD/RW lemezeknél.

Olvasás esetén állandó forgási sebesség mellett (CAV) 48x-os, 40x-es, 32x-es és 20x-os sebességre, állandó kerületi sebesség esetén (CLV) 12x-es, 10x-es, 8x-os, 6x-os, 4x-es és 2x-es sebességre állíthatjuk a meghajtót.

A meghajtó ára még nem ismert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés