Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eljött a DVD-írás aranykorszaka?

Laptop

Eljött a DVD-írás aranykorszaka?

A HP drasztikus mértékben csökkentette DVD-írójának a korábbi modelljéhez képesti árát.

A módosított, Pavilion fantázianevű HP modell immáron csak 1599 dollárba kerül és ebben az árban már benne foglaltatik egy DVD-író is. A korábbi, 2000 dolláros árhoz képest 25%-os árcsökkentés annak (is) következménye, hogy jelentősen csökkent a DVD+RW egység ára: 599 dollárba kerül egy HP DVD-író.

A konfiguráció emellett magában foglal egy 1,8 GHz-es Pentium 4-es processzort, 120 GB-os merevlemezt, 512 MB memóriát és egy csúcskategóriás grafikus kártyát, így igencsak izmos géppel gazdagodhat az, aki megvásárolja a HP Pavilionját (monitor nem szerepel az összeállításban).

A lépésre a konkurencia jelenléte vitte rá a gyártót: a Compaq, a Gateway, a Sony és a Dell mind kínálnak DVD-író meghajtókkal felszerelt gépeket. Az Apple most bejelentett lapos-képernyős modellje (illetve annak csúcskategóriás változata) is tartalmaz egy ilyen adatrögzítő berendezést, számítógépének ára így 1799 dollár.

Mindazonáltal az árcsökkenés ellenére sem vált a legolcsóbbá a HP PC-je. A Compaq és a Sony modelljei között találhatunk olyanokat, amelyeket (kisebb teljesítményük ellenére) szintén felvérteztek DVD-íróval. A Sony legolcsóbb, ebben a kategóriában induló modellje például csak 1199 dollárba kerül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés