Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az éj leple alatt: Pentium 4 DDR

Laptop

Az éj leple alatt: Pentium 4 DDR

A nagyobb gyártók kínálatában, minden előzetes felhajtás nélkül felbukkantak a rettentő régóta várt, DDR SDRAM-ot támogató Pentium 4 alaplapokra épülő számítógépek.

Hétfő óta a Dell Computer, a Gateway, a Hewlett-Packard és más PC-gyártók weboldalain is megrendelhető számos, az Intel 845-ös alaplapi chipkészletével szerelt konfiguráció.

Maga a chipset, és az erre épülő gépek hivatalosan csak januárban jelennek meg, ám az Intel engedélyezte a PC-gyártóknak, hogy még az idei évben – kizárólag online boltjaikban – elkezdjenek értékesíteni néhány 845-ös konfigurációt.

Igencsak sokan várták már a DDR-t támogató Pentium 4 alaplapok megjelenését, mert igaz ugyan, hogy az ilyen konfigurációk átlagosan 100 dollárral drágábbak, mint a normál SDRAM-os gépek, viszont még mindig jóval olcsóbbak lesznek az Intel által eddig vadul támogatott Rambus technológiára épülő gépeknél. Teljesítményük ezzel szemben nem marad majd el a Rambus memóriás gépektől, és jóval felülmúlja a hagyományos SDRAM-os konfigurációkat.

Az Intel eközben gőzerővel készül a januári, hivatalos megjelenésre, több mint 10 millió 845-ös chipsetet igyekszik előállítani havonta.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés