Connect with us

technokrata

Laptop

Viszlát JAZ!

A jelek szerint az Iomega JAZ meghajtókat kedvelőknek új tároló eszköz után kell nézniük. Persze csak akkor, ha fejleszteni akarnak…

A Castlewood ugyanis piacra dobott egy kombinált, FireWire felületen kommunikáló ultra nagy sebességű cserélhető médiás meghajtót, mint a JAZ egységek lehetséges helyettesítőjét.

Az ORB családba tartozó külső meghajtók a FireWire csatoló mellett képesek PCMCIA, USB 1.1 valamint Ultra SCSI felületen is kapcsolódni a számítógéphez. A külső meghajtókhoz hasonlóan a gépen belülre szerelhető változatból is van többféle. Az EIDE csatoló helyett választhatjuk az Ultra Wide SCSI verziót is.

A berendezésből, a kapacitást illetően két változat is létezik: a 2,2 GB-os verzió mellett elérhető az 5,5 GB-os típus is, mellyel már elképesztő adatmennyiség learchíválására nyílik lehetőségünk.

Az ORB a ”magnetoresistive” technológiát használja (GMR olvasófejjel) és természetesen visszafelé kompatibilis, az 5,5 GB-os meghajtók gond nélkül olvassák a 2,2 GB-os lemezeket is.

Amennyiben az eddigiek nem lettek volna meggyőzőek: egy lemez ára 29 dollár 95 cent. Ez kellemesnek mondható, ha tudjuk azt, hogy a gyártó szerint korlátlan számban újraírható lemezekről van szó (igaz, a becsült élettartam 20 év körüli).

A vásárlók számára a 2,2 GB-os meghajtók 149 dollár 95 centes ártól érhetők el. Ez az ár azonban típustól függően (külső/belső meghajtó, csatolófelület) sajnos elérheti a 249 dollár 95 centet is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin