Connect with us

technokrata

Végre megjelent az Office v.X for Mac

Laptop

Végre megjelent az Office v.X for Mac

A Microsoft hétfőn végre megjelentette az Apple legújabb operációs rendszeréhez fejlesztett új irodai alkalmazáscsomagját.

A Mac OS X-en futtatható Office a szoftveróriás közlése szerint teljes mértékben kompatibilis a Windowsos változatokkal, így nem okoz fennakadás a többféle platformon való munka a felhasználóknak (a Microsoft felmérése szerint a 3,5 milliósra becsült Mac Office felhasználói tábor 60 százaléka Mac-Windows vegyes környezetben dolgozik). A Macintosh-os változatban természetesen egyaránt megtalálhatók szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő és személyes információkezelő programok, illetve az Entourage X nevű e-mail kliens is.

Az Office v.X for Mac összes programja kihasználja a Mac OS X nyújtotta új, Aqua nevű grafikus felületet, illetve a Quartz nevű technológiát, amely az éles, tiszta képért felelős az operációs rendszerben. Ezenkívül az új változat könnyebb használhatóságot, illetve új funkciót is kínál a felhasználóknak. A 6 millió dolláros marketingkampánnyal útjára bocsátott termék teljes változata 499 dollárba kerül, egy standard frissítés ára 299 dollár, míg korlátozott ideig az Office 2001 és a Word+Entourage felhasználók 149 dollárért frissíthetnek az új változatra.

Természetesen a Microsoft nem csak az irodai Mac-használókat célozza meg szoftvereivel, ugyanis elérhető az Internet Explorer, az Outlook levelező, az MSN Messenger, sőt a Windows Media Player is az Apple gépekhez.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin