Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft-Nintendo háború: a GameCube színre lép

Laptop

Microsoft-Nintendo háború: a GameCube színre lép

A japán cég játékkonzolja majdnem egy időben debütál az Xboxszal. Vajon ki fog győzni?

Az Xbox megjelenésével szinte megegyező időpontban, alig pár nappal a konkurens Microsoft terméke után, vasárnap piacra kerül a Nintendo GameCube nevű masinája. Úgy tűnik, ez egyáltalán nem érinti hátrányosan a japán céget. A többi géphez legalább 100 dollárral olcsóbb eszköz sok rajongóra számíthat, akiket nem csábított el az Xbox. Már csak azért sem, mert teljesen más a két gép teljesítménye és célközönsége is.

Az Xbox fejlesztésében fellépő technikai problémák miatt csúszott a piacra kerülés, és hasonló késlekedéssel járt a Nintendo gépének megjelenése is. Tovább azonban már nem lehetett várni, lévén beindult a karácsonyi vásárlási láz. Mindkét termék konkurál a Sony egy éve a piacon levő PlayStation2-jével. Az ugrásszerűen (előrejelzések szerint jövőre 41 százalékkal) növekvő piacon mindenki nagyot akar szakítani.

A Nintendonak régi hagyományai vannak a játékpiacon, a Pokemon és a Mario figurák nagyon népszerűvé váltak szerte a világban. A távolkeleti cég játékfigurái főként a gyerek körében aratnak nagy tetszést, így a GameCube is (várhatóan) ebben a piaci szegmensben fog elterjedni elsősorban. A felnőttek között is hódíthat azonban a masina, mert sokan ezeken a figurákon nőttek fel, és még most is szívesen játszanak a többség szemében talán kicsit egyszerűnek tűnő játékokkal.

A GameCube-ok ellátásában nem lesz akadozás – legalábbis a cég szerint. A hétfőre beígért hétszázezer játékgépet december végéig újabb négyszázezer fogja követni. A Microsoft hasonló mennyiségben fogja ellátni a boltokat készülékével, és tervek szerint ennyivel le is tudják fedni a vásárlói rohamot. Ha mégsem sikerülne, az a leendő vevőket a Sony PlayStatio2-je felé fordítaná.

A GameCube-ok 485 MHz-es, 0,18 mikronos IBM processzorra, és 162 MHz-es sebességű rendszerbuszra épülnek. 40 MB memóriával szállítják mindegyiket, és a Nintendo sepciális, 1,5 GB-os kapacitású DVD-szabványú lemezeit képes fogadni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés