Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft szerencsejáték: 500 milliót az Xboxra!

Laptop

Microsoft szerencsejáték: 500 milliót az Xboxra!

A ma megjelent Xbox kiskereskedelmi ára 299 dollár. Előállítási költsége azonban ennél sokkal több. Miből remél hát hasznot a Microsoft?

Ahogy a Sony a PlayStation 2-vel, a Nintendo a GameCube-bal, a Microsoft az Xbox-szal kénytelen azt a kockázatot vállalni, hogy nem haszonnal ad túl konzolján, sőt, inkább minden dobozt komoly anyagi áldozatok árán juttat el a vásárlók nappalijába.

Miből van akkor a pénz? Nos, a konzolgyártók mind a játékszoftverekből, esetleg az új generációs konzolok esetében a kapcsolódó szolgáltatásokból befolyó összegekből remélnek (busás) hasznot húzni.

Ezért van az, hogy egy új konzol kifejlesztése, előállítása és piacra dobása hosszútávú befektetésnek számít, ami bizony nem kis kockázattal jár. A szakemberek szerint a Microsoft például 1 és 2 milliárd dollár körüli veszteségre számíthat az Xbox előállításából, mely összeg nyilvánvalóan évek múltán térülhet csak meg.

A Microsoft ezen kívül 500 millió dollárt szán az Xbox reklámkampányára, amely azonban, állítások szerint, nem is olyan sok. Ha számolunk azzal, hogy ebből az összegből fedezik például a konzolra fejlesztő szoftverkészítők termékeinek reklámját, és egyebeket, ez igaz is lehet.

De nézzük meg a másik oldalt is: az IDC elemzése szerint a videojáték piac csupán Észak-Amerikában 11.4 milliárd dolláros forgalmat produkál majd idén, és ez jelentősen növekszik majd az elkövetkező évek során.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés