Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szuperszámítógépek alkonya?

Laptop

A szuperszámítógépek alkonya?

Egy most megkötött üzleti megállapodással a nagygépek is beléptek a Distributed.net-hez vagy a SETI@Home-hoz hasonló nyitott forrású számítások világába. Vajon az új megoldás a szuperszámítógépek idejének végét jelenti?

A Platform Computing eddig sokat fáradozott azon, hogy kihasználja a hálózatba kötött számítógépek együttes teljesítményét különböző számítási feladatok végzésére.

A Platform Computing és a Globus Project kereskedelmi együttműködésének célja, hogy a Globus Toolkit nevezetű, a számítások szétosztásáért felelős rendszert bevezesse a piacra. Az eddig már megismert hasonló rendszerek, mint például a Distributed.net kódtörő vagy a NASA SETI@home programja némileg különböznek az új programtól, ugyanis a Globus Toolkit nem az asztali PC-k számítási teljesítményének kihasználására, hanem a nagygépek jóval erőteljesebb kapacitására alapul.

Ezek a rendszerek már beváltak egyes területeken, melyek nem igényelnek közvetlen kommunikációs kapcsolatot a különböző számítási feladatok között. A megoldás azonban – a várakozással ellentétben – egyelőre nem képes helyettesíteni a szuperszámítógépeket.

Ennek ellenére az elérhető komoly számítási teljesítmény felkeltette az IBM érdeklődését, sőt a kék óriás komoly támogatást biztosít a Globusnak, hogy minél jobban elterjedhessen az új rendszer.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés