Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates: PC minden asztalra – játékkonzol minden nappaliba?

Laptop

Bill Gates: PC minden asztalra – játékkonzol minden nappaliba?

A Microsoft Xbox-ának megjelenésével új éra kezdődik a játékkonzolok világában.

Jönnek a DVD-vel, hálózati kártyával és merevlemezzel felszerelt, többfunkciós gépek.

Idén ugyan csökkent a játékkonzol eladások mértéke (4.5 milliárd dollárra becsülik az idei forgalmat), ennek ellenére 2005-ig jelentős növekedés várható ebben a piaci szegmensben.

Rövidesen érkezik az Xbox a Microsofttól, a GameCube a Nintendo-tól, hogy csak a leginkább várt csodákat említsük. Ezek az új generáció képviselői, amelyet nem feltétlenül csak játékmániások vesznek meg. Így az egész család számára elfoglaltságot biztosítanak, hiszen a videójátékok mellett képesek lehetnek DVD filmek lejátszására, illetve akár Internet-elérés is megvalósítható általuk. (És akkor még nem szóltunk ezek kombinációiról, mint az Interneten keresztüli multiplayer játék, vagy az internetes streaming filmnézés.)

Az érdeklődés éppen ezért igen nagy, a Nielsen/NetRating adatai szerint például csak a múlt héten 589 ezer ember látogatott el az Xbox.com-ra, több mint 5 millió oldalt hívva le.

Persze a férfilátogatók még mindig többségben vannak, de az érdeklődők 35 százalékát már a nők teszik ki, ami jelzi, hogy itt nem csupán videojátékról van szó.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés