Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: ingyenes elektronikus üzlet

Laptop

HP: ingyenes elektronikus üzlet

A Hewlett-Packard ingyenessé teszi az elektronikus üzleti tranzakciókat futtató szoftverét.

A HP reméli, hogy evvel a lépéssel jelentős szeletet fog kihasítani az alkalmazásszerver szoftverek piacán. Az alap program ezentúl ingyenes lesz, a cég a szoftvermodulok eladásából kíván profitot termelni ebben az üzletágban (például a biztonságosabb tranzakciók és egyéb üzleti alkalmazás-eszközök eladása révén).

A HP a piac 4 százalékát tartja a kezében (megközelítőleg egy szinten állva az Oracle-lel), de ettől a lépéstől drasztikus változásokat vár. Ez már csak azért sem lesz egyszerű, mert a többi versenytárs messze maga mögött hagyja a céget (a BEA Systems 41, az IBM 31, a Sun Microsystems 13 százalékos piaci részesedéssel bír).

Az IBM-mel, a Sunnal és az Oracle-lel hasonlóan a HP is árukapcsolt módon árulja szerver termékeit. Mindegyik cég igyekszik komplett rendszereket kínálni, vagy hardver vagy más, e-üzleti szoftverekkel együtt árulják termékeiket.

A HP új, 8.0-ás alkalmazásszervere (a riválisokéhoz hasonlóan) támogatja a Java 2 Enterprise Editiont, a Java azon változatát, amelyet kifejezetten üzleti szoftverek írására hoztak létre. Ezenkívül még jó pár újdonságot raktak bele, és javítottak a megbízhatóságon is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés