Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Server 2003 és a PKI Challenge

Laptop

Windows Server 2003 és a PKI Challenge

A Microsoft az EEMA szervezet PKI Challenge tesztjén demonstrálta a Windows Server együttműködési képességeit.

A Microsoft bejelentette, hogy az EEMA szervezet PKI Challenge tesztjének teljesítésével sikeresen demonstrálta a továbbfejlesztett X.509 nyilvános kulcsú infrastruktúra (Public Key Infrastructure, PKI) alapú szolgáltatásokat a Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition rendszerben. Az együttműködési tesztek között szerepelt köztes szintű hitelesítésszolgáltató és kereszttanúsítványokat használó bizalmi hierarchiák konfigurálása, tanúsítványigénylés, -érvényesítés és -visszavonás, valamint biztonságos üzenettovábbítás az S/MIME protokoll segítségével.

Az EEMA (független európai nonprofit e-business társaság) szervezésében működő PKI Challenge programot az Európai Bizottság és a svájci kormány finanszírozza. Célja, hogy előmozdítsa a PKI termékek együttműködését, illetve hogy specifikációkat és bevált módszereket dolgozzon ki.

A Microsoft elkötelezett az iránt, hogy minden termékcsaládjában támogassa az X.509 szabványban specifikált PKI szolgáltatásokat. A Windows Server 2003 tartalmaz egy mindenre kiterjedő hitelesítésszolgáltatót, mely a tanúsítványok igénylésének és meghosszabbításának automatizálásával egyszerűsíti az üzembe helyezést. Tanúsítványok és az IPSec protokoll használatával megvédhetők a kommunikációs hálózatok: lehetőség van a hálózati forgalom hitelesítésére, aláírására és titkosítására, emellett a 802.1x szabvány portelérési protokolljaival korlátozható a hálózathoz való hozzáférés. Egyszerűen helyezhetők üzembe intelligens kártyák, mellyel a számítógépeken kéttényezős hitelesítés végezhető. Az XML alapú webszolgáltatások X.509 tanúsítványokkal tehetők biztonságossá; az XML üzenetek hitelesítésére, aláírására és titkosítására a WS-Security szabvány használható. A Microsoft Office következő verziójával a dokumentumok aláírhatók lesznek digitálisan.

Az EEMA egy független európai nonprofit e-business társaság. Az 1987 márciusában alapított nemzetközi nonprofit szervezet független fórumot biztosít az elektronikus kereskedelem minden résztvevőjének.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés