Connect with us

technokrata

Windows Messenger 5

Laptop

Windows Messenger 5

A Windows Messenger mégsem hal ki…

A tavaly júliusban, vagyis mintegy kilenc hónapja először, még bétaként megjelenő MSN Messenger 5-öt, válaszként az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodásra a Microsoft a Windows Messenger utódjaként – mint külön alkalmazást – kezdte fejleszteni. Ez a nézet tartotta magát egészen mostanáig, amikor is új felhívás jelent meg a Beta Place website-on: ˝[…] the Microsoft Windows Messenger 5.0 Product Team would like to invite you to participate in their upcoming beta program for Windows Messenger 5.0.˝

Ezek szerint a Windows Messenger mégsem hal ki, annak ellenére, hogy a 4.7-es verziónál azért kell(ett volna) megállnia a fejlesztésnek, mert az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a tavaly előtt novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire. A megállapodás 5, a Windows XP-be épített szoftvert érintett, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Időközben megjelent az MSN Messenger 5 végleges verziója, az álláspont pedig mindvégig folyamatosan az volt, hogy azt a Microsoft a Windows Messenger utódjának szánja, és utóbbit ezért nem is fejleszti tovább. Kíváncsian várjuk hát az első Windows Messenger 5 béta megjelenését.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu