Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úton az Exchange 2003 is – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

Laptop

Úton az Exchange 2003 is – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

A Microsoft legújabb kommunikációs szerverének fejlesztése is előrehaladott állapotban van.

A Microsoft bejelentése szerint a jelenleg beta.2 állapotban ingyenesen letölthető és kipróbálható Exchange 2003 – az Office 11-gyel egy időben – várhatóan június 2-án jelenik meg.

Az Exchange Server 2003-ban és az Outlook 11-ben lévő fejlesztések a termelékenységre és a felhasználói tapasztalatok növelésére összpontosítanak az informatikai dolgozók számára. A gyorsítótárat használó új működési mód időt takarít meg azáltal, hogy világosan és konzisztensen szinkronizálja a felhasználói adatokat a háttérben, és lehetővé teszi a felhasználók számára azt, hogy postaládájuknak mindig a legfrissebb lokális másolatával dolgozzanak, függetlenül a hálózati összeköttetéstől, illetve annak minőségétől. Az Outlook 11 továbbfejlesztett felhasználói kezelőfelülete a keresőmappákkal és a tökéletesített olvasó ablaktáblával 40%-kal több információt biztosít a képernyőn, mint az Outlook korábbi verzióiban a ˝nézőke˝ (preview) ablaktábla, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a személyes adataikat hatékonyabban kezeljék.

Az Exchange Server és a Windows Server 2003 nagyfokú integrálása több olyan képességet biztosít, amely növeli az informatikai környezet megbízhatóságát. A Windows Server 2003 Volume Shadow Copy szolgáltatásaival történő integráció az Exchange kiszolgálók gyakorlatilag azonnali mentését és visszaállítását teszi lehetővé, ily módon az Exchange-adminisztrátorok egyetlen kiszolgálóval nagyobb számú felhasználót tudnak támogatni. A Windows Server 2003-nak egészen nyolc csomópontos terminálcsoportokig történő támogatása lehetővé teszi az Exchange-adminisztrátorok számára, hogy a felhasználók részére jól hozzáférhető üzenetküldő környezetet biztosítsanak. A rendszer összteljesítménye is javul az Outlook 11 és az Exchange Server 2003 esetében a MAPI-ban végrehajtott fejlesztések révén. Összességében e jellemzők lehetővé teszik azt, hogy a kiszolgálókat regionális adatközponttá alakítsák, és a távoli irodákban több felhasználót támogassanak anélkül, hogy erre a célra a helyszínen külön kiszolgálót kellene beállítani.

A Microsoft Exchange Server 2003 és a Windows Server 2003 a Microsoft Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) kezdeményezésén alapul, architektúrájukat olyanra tervezték, hogy az biztonságos legyen mind tervezésileg, mind alkalmazásilag, mind a használat során. Ez a megnövekedett biztonság felszabadítja az adminisztrátorokat a rendszereik adatvédelmével kapcsolatos gondok alól, és lehetővé teszi számukra, hogy csak azon szolgáltatásokat telepítsék és futtassák, amelyekre a saját környezetükben szükségük van.

A Microsoft már korábban közzétette a szoftver második bétaverzióját.

A letölthető csomag a Windows Server 2003 CPP-hez (customer preview program) hasonlóan vásárlói tesztelési célokat szolgál, hogy a vásárlók könnyebben dönthessenek az új Exchange Server megvásárlásáról, akár új Exchange felhasználóként, akár a korábbi verzióról frissítve.

A több mint 180 MB-os telepítőcsomag letölthető a Microsofttól, illetve ingyenesen, csak a szállítási költségek ellenében megrendelhető CD-n is. Utóbbi esetben a kapott csomag az Exchange Server 2003 beta.2-n kívül tartalmazza a Windows .NET Server 2003 RC2-t, az Office 11 beta-t, illetve egy háttéranyagokat tartalmazó CD-t is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés