Connect with us

technokrata

Microsoft Windows Automotive

Laptop

Microsoft Windows Automotive

A Microsoft év elején bejelentette első hálózatos koncepcióautóit: egy Hummer H2, egy Cadillac CTS és egy BMW X5 modellt. A koncepcióautókon keresztül látható, hogy a vezetők és az utasok számára igénybe vehető legújabb alkalmazások, szolgáltatások és technológiák segítségével hogyan képzeli el a Microsoft a „hálózatos autót”.

A Microsoft hálózatos koncepcióautóiban működő technológia túlmutat a mai korlátozott, és gyakran nem biztonságos autós információelérési módszereken, ideértve például a hagyományos térképeket, a mobiltelefonokat a személyi digitális asszisztenseket (PDA-kat), valamint az olajszintre és a motor állapotára vonatkozó becsléseket. A jelenleg bemutatott járművek olyan hasznos információkkal látják el a vezetőket, melyekkel egyszerűbben juthatnak el egyik helyről a másikra. A Microsoft Windows Automotive technológiát használó hálózatos koncepcióautóinak főbb jellemzői a következők:
korszerű beszédfelismerési technológia A Microsoft hatékony beszédfelismerési technológiája révén a vezető úgy juthat személyre szabott közlekedési információkhoz, kezdeményezhet telefonhívást, kérhet útvonaltervet vagy játszhat le zenét, hogy nem kell a szemét levennie az útról.
a PDA és a mobiltelefon integrálása A Bluetooth technológia vezeték nélkül csatlakoztatja a vezető Bluetooth-kompatibilis mobiltelefonját és PDA készülékét a jármű elektronikai rendszeréhez, így beszéddel vezérelve lehet hívást kezdeményezni és fogadni, a találkozókra szóló emlékeztetőket meghallgatni, valamint a fontos adatokat elérni az autó audiorendszerén keresztül.
webszolgáltatások A személyre szabott, hanggal vezérelhető MSN Autos szolgáltatás segítségével a vezető elkerülheti a közlekedési dugókat, lekérheti a legfrissebb főcímeket, és megkeresheti a legolcsóbb és legközelebbi benzinkutat.
testreszabott navigálás A hálózatos koncepcióautó hanggal vezérelhető navigációs rendszerével nem fordulhat elő, hogy rossz utcába kanyarodik be. A globális helymeghatározó rendszer (GPS) és a MapPoint® technológia segítségével megkereshetők a kívánt pontok, lekérhető az oda vezető pontos útvonalterv.
kéz nélkül használható telefon Mostantól a vezetőnek nem kell levenni szemét az útról ahhoz, hogy hívást kezdeményezzen. Nem fogja a figyelmet elterelni a szám kézi tárcsázása, mivel a beszélgetés kéz nélkül vezérelhető.
távoli diagnosztika A vezető értesítést kap az autó közelgő problémáiról és szervizeiről, így javítható az autó teljesítménye és megnövelhető az élettartama.

Az emberek egyre jobban hozzászoknak a digitális életvitelhez, de gondban vannak, ha éppen a volán mögött ülnek. A felmérések szerint egyre többen használnak mobiltelefont és PDA-t autóban, ami azt jelzi, hogy nagy igény mutatkozik a külvilággal való kapcsolattartásra. A legutóbbi felmérésekben közölt becslések szerint az amerikaiak hetente több mint 500 millió órát töltenek autójukban a lakóhely és a munkahely közti utazással, és a mobiltelefon-használók 73 százaléka beszél a telefonján vezetés közben. A „hálózatos autó” technológiával a Microsoft biztonságosabb alternatívát szeretne nyújtani az információk út közbeni elérésére.

Microsoft-megoldások a 2004-es autómodellekben

A Microsoft számos autógyártóval karöltve dolgozik azon, hogy a „hálózatos autó” technológia bekerüljön az új modellekbe. Az utóbbi időben újabb gyártókkal bővült a Windows Automotive technológiát alkalmazó vállalatok köre. A Microsoft technológiái megtalálhatók a következő 12 gyártó 23 előre beszerelt és utólag megvásárolható eszközében: BMW, Citroën, Clarion Co. Ltd., DaimlerChrysler, Fiat, Subaru, Honda, Hyundai, Mitsubishi, NexTech, Toyota, Volvo.

A Microsoft 1995 óta együttműködik az autóipari vállalatokkal az autókban használható információs, szórakoztató, kommunikációs és szolgáltató rendszerek kifejlesztésében. A Microsoft az autógyártókkal, a beszállítókkal, az alkatrészgyártókkal, a szolgáltató cégekkel és a felhasználókkal szoros együttműködésben készít az autóiparnak olyan rendszereket és eszközöket, melyekkel következő generációs intelligens, Windows Powered alapú eszközök hozhatók létre, amelyeken sokoldalú alkalmazások futtathatók, és amelyekről igénybe vehetők internetes szolgáltatások. A Windows Automotive egy nyílt platform, mellyel a fejlesztők gyorsan létrehozhatnak autóban használható számítástechnikai megoldásokat. Használható sokféle számítástechnikai platformon, hardvereszközzel és szoftverösszetevővel, emellett ismeri a Windows CE fejlesztők kiterjedt közössége.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin