Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Windows Automotive

Laptop

Microsoft Windows Automotive

A Microsoft év elején bejelentette első hálózatos koncepcióautóit: egy Hummer H2, egy Cadillac CTS és egy BMW X5 modellt. A koncepcióautókon keresztül látható, hogy a vezetők és az utasok számára igénybe vehető legújabb alkalmazások, szolgáltatások és technológiák segítségével hogyan képzeli el a Microsoft a „hálózatos autót”.

A Microsoft hálózatos koncepcióautóiban működő technológia túlmutat a mai korlátozott, és gyakran nem biztonságos autós információelérési módszereken, ideértve például a hagyományos térképeket, a mobiltelefonokat a személyi digitális asszisztenseket (PDA-kat), valamint az olajszintre és a motor állapotára vonatkozó becsléseket. A jelenleg bemutatott járművek olyan hasznos információkkal látják el a vezetőket, melyekkel egyszerűbben juthatnak el egyik helyről a másikra. A Microsoft Windows Automotive technológiát használó hálózatos koncepcióautóinak főbb jellemzői a következők:
korszerű beszédfelismerési technológia A Microsoft hatékony beszédfelismerési technológiája révén a vezető úgy juthat személyre szabott közlekedési információkhoz, kezdeményezhet telefonhívást, kérhet útvonaltervet vagy játszhat le zenét, hogy nem kell a szemét levennie az útról.
a PDA és a mobiltelefon integrálása A Bluetooth technológia vezeték nélkül csatlakoztatja a vezető Bluetooth-kompatibilis mobiltelefonját és PDA készülékét a jármű elektronikai rendszeréhez, így beszéddel vezérelve lehet hívást kezdeményezni és fogadni, a találkozókra szóló emlékeztetőket meghallgatni, valamint a fontos adatokat elérni az autó audiorendszerén keresztül.
webszolgáltatások A személyre szabott, hanggal vezérelhető MSN Autos szolgáltatás segítségével a vezető elkerülheti a közlekedési dugókat, lekérheti a legfrissebb főcímeket, és megkeresheti a legolcsóbb és legközelebbi benzinkutat.
testreszabott navigálás A hálózatos koncepcióautó hanggal vezérelhető navigációs rendszerével nem fordulhat elő, hogy rossz utcába kanyarodik be. A globális helymeghatározó rendszer (GPS) és a MapPoint® technológia segítségével megkereshetők a kívánt pontok, lekérhető az oda vezető pontos útvonalterv.
kéz nélkül használható telefon Mostantól a vezetőnek nem kell levenni szemét az útról ahhoz, hogy hívást kezdeményezzen. Nem fogja a figyelmet elterelni a szám kézi tárcsázása, mivel a beszélgetés kéz nélkül vezérelhető.
távoli diagnosztika A vezető értesítést kap az autó közelgő problémáiról és szervizeiről, így javítható az autó teljesítménye és megnövelhető az élettartama.

Az emberek egyre jobban hozzászoknak a digitális életvitelhez, de gondban vannak, ha éppen a volán mögött ülnek. A felmérések szerint egyre többen használnak mobiltelefont és PDA-t autóban, ami azt jelzi, hogy nagy igény mutatkozik a külvilággal való kapcsolattartásra. A legutóbbi felmérésekben közölt becslések szerint az amerikaiak hetente több mint 500 millió órát töltenek autójukban a lakóhely és a munkahely közti utazással, és a mobiltelefon-használók 73 százaléka beszél a telefonján vezetés közben. A „hálózatos autó” technológiával a Microsoft biztonságosabb alternatívát szeretne nyújtani az információk út közbeni elérésére.

Microsoft-megoldások a 2004-es autómodellekben

A Microsoft számos autógyártóval karöltve dolgozik azon, hogy a „hálózatos autó” technológia bekerüljön az új modellekbe. Az utóbbi időben újabb gyártókkal bővült a Windows Automotive technológiát alkalmazó vállalatok köre. A Microsoft technológiái megtalálhatók a következő 12 gyártó 23 előre beszerelt és utólag megvásárolható eszközében: BMW, Citroën, Clarion Co. Ltd., DaimlerChrysler, Fiat, Subaru, Honda, Hyundai, Mitsubishi, NexTech, Toyota, Volvo.

A Microsoft 1995 óta együttműködik az autóipari vállalatokkal az autókban használható információs, szórakoztató, kommunikációs és szolgáltató rendszerek kifejlesztésében. A Microsoft az autógyártókkal, a beszállítókkal, az alkatrészgyártókkal, a szolgáltató cégekkel és a felhasználókkal szoros együttműködésben készít az autóiparnak olyan rendszereket és eszközöket, melyekkel következő generációs intelligens, Windows Powered alapú eszközök hozhatók létre, amelyeken sokoldalú alkalmazások futtathatók, és amelyekről igénybe vehetők internetes szolgáltatások. A Windows Automotive egy nyílt platform, mellyel a fejlesztők gyorsan létrehozhatnak autóban használható számítástechnikai megoldásokat. Használható sokféle számítástechnikai platformon, hardvereszközzel és szoftverösszetevővel, emellett ismeri a Windows CE fejlesztők kiterjedt közössége.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés