Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent és letölthető a DirectX 9.0c

Laptop

Megjelent és letölthető a DirectX 9.0c

Az API legújabb verziója önállóan is megjelent.

Nemrég önállóan is megjelent a DirectX 9 legújabb, 9.0c (4.09.0000.0904) verziója, melyet ügyes kezű programozók már korábban ˝kimentették˝ az akkor még készülő Windows XP SP2-ből.

Ez év elején adtunk hírt először arról, hogy továbbra is várjuk a DirectX 9.1 megjelenését, holott a Microsoft ezt az eseményt jóval több mint egy évvel ezelőtt jelentette be, 2003. márciusi kiadást ígérve. A 2002. decemberben hibásan megjelent DirectX 9.0-t aztán 2003. áprilisban követte az ugyancsak nem tökéletes DirectX 9.0a, majd júliusban az azóta is ˝futó˝ DirectX 9.0b, amelynek a Microsoft – ismeretlen okból – később tovább frissítette a teljes (redistributable) telepítőcsomagját. Az akkori hírek szerint a DirectX 9.1 előtt (helyett?) még egy verzió, a DirectX 9.0c ˝eljövetele˝ volt várható, ami nem fog olyan újdonságokat tartalmazni, ami miatt a tényleges verziószámot növelni kellene. Ugyanis már a jelenleg hivatalosan elérhető DirectX 9.0b-nek is vannak olyan funkciói, amelyeket a piacon lévő hardvereszközök még nem támogatnak.

Már korábban világossá vált, hogy a DirectX 9.0c a Windows XP SP2-vel biztosan az operációs rendszer részévé fog válni, míg különálló megjelenése bizonytalan volt – eddig.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés