Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az Internet Explorer 6 SP1 újabb, de hivatalosan nem végleges változata

Laptop

Megjelent az Internet Explorer 6 SP1 újabb, de hivatalosan nem végleges változata

[frissített] Egy évvel az Internet Explorer 6 megjelenése és két hónappal az SP1 beta megjelenése után letölthető a Microsoft-böngésző első javítócsomagjának az első beta-nál újabb, már előrehaladott fejlesztési állapotban lévő változata.

Megérkezett a ˝szűz˝ állapotában sok biztonsági réssel átütött Internet Explorer 6 első javítócsomagjának az első beta-nál újabb, már előrehaladott fejlesztési állapotban lévő változata. [frissítés] A Microsoft Magyarországtól kapott tájékoztatás szerint az előző híradásunkkal ellentétben ez még mindig nem a végleges kód, ezért előfordulhatnak problémák a használata során. [/frissítés]

A javítás az eredeti, 6.0.2600.0000-ás Internet Explorert 6.0.2800.1082-essé varázsolja, és – állítása szerint – az összes, eddig (meg)ismert biztonsági rést befoltozza.

Az Internet Explorer 6-hoz a megjelenése óta eltelt egy év során jó néhány frissítést kiadott a Microsoft – legtöbbször egy-egy feltárt biztonsági rés betömésére. Előfordult azonban, hogy a kiadott javítás nem működött tökéletesen és például nem terjedt ki néhány olyan hibára, mely a hivatalos közleményben szerepelt.

Nekünk, magyaroknak azonban a legnagyobb ezzel kapcsolatos eseménynek az számított, amikor az Ivy Magyarország, az Internet Explorer és XML alapú szoftverfejlesztés egyik vezető cége kritikus biztonsági rést fedezett fel az Internet Explorerben. A hiányosságra akkor derült fény, amikor kulcstermékükhöz, az Ivy-hoz olyan új komponenst fejlesztettek, amely távoli webhelyek adatainak kezelését teszi lehetővé egy központból, biztosítva a különböző internetes forrásokból származó adatok konszolidálását. Az Ivy Magyarország riasztását követően a Microsoft úgynevezett fontos frissítési csomagot bocsátott ki. Elmondható, hogy az Ivy Magyarország munkatársai, vagyis ˝Magyarok találták az egyik legnagyobb biztonsági rést az Internet Explorerben˝.

A most megjelent javítócsomag az (ismert) biztonsági rések szempontjából eddig tökéletesen működik – a felhasználói visszajelzések alapján továbbá a 6.0.2800.1082-es verzióra való frissítés stabilabb működést tesz lehetővé, azonban a Microsoft Magyarországtól kapott tájékoztatás szerint előfordulhatnak problémák a használata során.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés