Connect with us

technokrata

Megjelent a Windows XP!

Laptop

Megjelent a Windows XP!

Ma délelőtt bejelentették hazánkban a Windows XP megjelenését, az Egyesült Államokban erre magyar idő szerint késő este kerül sor.

A Windows XP megjelenésével megszűnik a Windows 9x-es termékvonal, hiszen a termék mindkét verziója (Home és Professional) a Windows 2000 stabil kódjára épül.

A Windows XP az Internetre született, megbízhatóságával, új kezelőfelületével, megnövelt teljesítményével és a digitális média területén nyújtott szolgáltatásaival mind az otthoni, mind a vállalati felhasználók számára növekvő hatékonyságot és új felhasználói élményeket ígér. Az otthoni felhasználók immár olyan operációs rendszert ismerhetnek meg, amely ugyanazt a megbízhatóságot, teljesítményt és biztonságot garantálja számukra, amelyet munkahelyi környezetükből a Windows 2000 révén már megtapasztalhattak.

Az operációs rendszer rengeteg új tulajdonsággal gazdagodott, az immár húszéves PC-t nagykorúvá teszi azáltal, hogy teljességgel kibontakoztatja a benne rejlő lehetőségeket: a digitális fotók feltöltése, szerkesztése, megosztása, a csúcsminőségű digitális zenék tárolása és lejátszása, az azonnali üzenetküldő szolgáltatás, a fejlett hang- és videokommunikációs szolgáltatások révén.

A Windows XP két kiadásban jelenik meg. A Windows XP Home Edition otthoni felhasználók számára készült, a Windows 2000 kódjára építve. Ez a verzió az otthoni hálózatok, a kommunikáció és a digitális média területén mutat áttörést.

A Windows XP Professional jellemzői: beépített Windows 95, 98, Millennium, NT 4.0 Professional, Windows 2000 Professional futtató környezet, távoli elérés, biztonság, megnövelt teljesítmény, menedzselhetőség, többnyelvű támogatottság. Világszerte már több mint százötvenezer gépen működik a Windows XP Professional és több mint egymillió vállalati PC-re jegyezték már elő az operációs rendszer telepítését. Többszáz cég teszteli és értékeli az új operációs rendszer vállalati verzióját. Mindemellett 40 millió – jelenleg Windows 2000 operációs rendszert futtató – PC jelenti a Windows XP Professional verziójának jövendőbeli felhasználói bázisát.

Mindkét kiadás elérhető lesz hagyományos és upgrade verziókban.

A Windows XP magyar kiadásának nagyszabású premierjére november végén kerül sor (várhatóan 22-e környékén), a magyar nyelvű termék így december elején már elérhető lesz a Microsoft Magyarország valamennyi viszonteladójánál. Az eseményen a hazai leányvállalat bemutatja majd azon közepes- és nagyvállalati ügyfeleit is, akik már elkötelezték magukat a Windows XP Professional mellett.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin