Connect with us

technokrata

Megjelent a Windows .Net Server RC1

Laptop

Megjelent a Windows .Net Server RC1

Miközben a Microsoft más operációs rendszereihez sorra adja ki a javítócsomagokat, illetve azok beta-it, egy vadonatúj operációs rendszer, a Windows .Net Server került (jól) használható állapotba.

Mozgalmas nyár a Microsoft számára – a Windows 2000 SP3 és a Windows XP SP1 mellett megjelent a Windows .Net Server RC1 is, amely – a Microsoft szerint – mérföldkő a szoftveróriás szerver operációs rendszerei között biztonságával és sokoldalúságával. Olyannyira, hogy Jim Allchin, a Microsoft Platforms Groupjának elnökhelyettese szerint ˝ez a termék kőkemény˝ – úgy legyen.

Az RC1 gyakorlatilag teljes funkcionalitással és csaknem végleges felépítéssel customer preview (CPP) verzióként funkcionál, és a Microsoft ingyenes letöltési, illetve CD-rendelési hozzáférést biztosít (utóbbi esetben a megrendelő költségére történik a szállítás) hozzá. A kipróbálásra a Microsoft Windows .Net Server Customer Preview Program Site-ján lehet regisztrálni – a CPP verzió 360 napig használható, illetve próbálható ki.

Bill Gates tavaly november 11-én jelentette be az új Windows .Net Servert, amely a Windows XP szerver kiadásaként 4 változatban (Web Server, Standard Server, Enterprise Server, Datacenter Server) fog megjelenni, várhatóan még idén. A Windows .Net Server teljesen kompatibilis a Windows 2000 Serverrel, a Microsoft ígérete szerint upgrade és alkalmazások tekintetében sem lesz nehéz dolga a rendszergazdáknak.

Ismeretes, hogy a Windows .Net Server első beta-i megjelenésének napjaiban nem annyira a rendszergazdákat, sokkal inkább a ˝mezei˝ felhasználókat tartotta lázban, ugyanis az új operációs rendszer valójában a Windows XP+SP1 minden összetevőjét tartalmazza – a Windows NT (NT4, 2000, XP) Serverek pedig némi módosítással Workstationként is használhatók. Az átállítás manuálisan is elvégezhető, azonban létezik célprogram is a műveletre – az NTSwitch, amely különösebb nehézség nélkül bárki számára egyszerűen használható.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin