Connect with us

Hirdetés

technokrata

DV-dekóder és multiplexer javítás a DirectX 9 minden verziójához

Laptop

DV-dekóder és multiplexer javítás a DirectX 9 minden verziójához

A Microsoft publikusan adott ki javítást.

A KB831937-es számú Microsoft Knowledge Base cikk azt adja hírül, hogy a DirectX 9 minden verziójában – tehát a 9.0, 9.0a és 9.0b egyaránt érintett – megtalálható az a hiba, amely nem Microsoft-dekóder esetén esetleg időszakosan megszakítja vagy egyáltalán nem jeleníti meg a hangot, illetve egy PAL DV-adatfolyam dekódolása esetleg leállítja.

A Microsoft megerősítette a hiba létezését, és publikusan kiadta a javítást.

A DirectX 9.0b egyébként még júliusban jelent meg a korábbi DirectX 9.0a javított verziójaként, lévén az eredeti DirectX – az 5.2-es verziótól kezdve – rendelkezett két puffertúlcsordulás lehetőséggel: a DirectShow a Musical Instrument Digital Interface, azaz a MIDI állományok paramétereinek ellenőrzését érinti az eset. Ennek kihasználásával az ártó szándékú behatoló képes a felhasználó biztonsági szintjének megfelelő prioritással futtatni kódot a célrendszeren. A DirectX 9.0b tehát az előd 9.0a-hoz képest az említett hibák javításán kívül nem tartalmaz(ott) újdonságokat. A DirectX 9.0a – ugyancsak javításként – a DirectX 9.0-t követve április elején jelent meg, miután egyes játékprogramok multiplayer funkciója, továbbá a Windows Messenger nem működött tökéletesen az API telepítése után.

A DirectX 9.0b-hez korábban megjelent Control Panel applettel a Windows Control Panelből végezhetünk extra beállításokat az API-n. A DirectX Control Panel amellett, hogy megjelenít néhány, a DirectX Diagnostiocs Tool segítségével részletesen megtekinthető információt (driverek stb.), beállításokra is lehetőséget ad.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés