Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Windows Server 2003 esete az Exchange 2000-rel

Laptop

A Windows Server 2003 esete az Exchange 2000-rel

(In)kompatibilitás?

A Microsoft kommunikációs szerverprogramja, az Exchange 2000 nem fog együttműködni a Windows Server 2003-mal – jelentette be a Microsoft.

Bár a Windows .NET Server 2003 RC1, később RC2 verziója kipróbálás céljából már régóta letölthető a Microsofttól és a komolyabb érdeklődők számára már korábban kiderült a szomorú valóság, amikor megkísérelték az Exchange 2000 telepítését, mégis csak most került sor a hivatalos bejelentésre.

Az időzítés hátterében azt lehet sejteni, hogy – ugyancsak kipróbálás céljából – csak egy ideje vált elérhetővé (talán pont ezért) a korábban Titanium kódnéven ismert Exchange 2003 beta.2 verziója, csakúgy, mint a kommunikációs szerver várható megjelenésének körülbelüli időpontja. Ezzel a Microsoft elkerülhette a különösebb népharagot, ami az árukapcsolásra ˝emlékeztető˝ (ugye, jól tudjuk, hogy a szoftveróriásnak már volt problémája ilyesmiből…) kereskedelmi fogás gyanúja miatt esetleg kialakulhatott volna.

Az ügy további előzménye, hogy a szoftvergyártó múlt év végén jelentette be, miszerint az Office .NET 11 már nem támogatja a teljes Windows 9x (95, 98, Me) termékvonalat, és a Windows NT4-et sem, sőt a Windows 2000-et is csak az SP3 feltelepítése után. Így azok a felhasználók, akik az új irodai programcsomagot használni akarják, kénytelenek először legalább Windows 2000-re fejleszteni.

Ahogy akkor is, most is sietett hozzátenni, hogy a háttérben a biztonság előtérbe helyezése van, ugyanis a mellőzött szoftver már nem elégíti ki a Windows Server 2003 biztonsági normáit. Az Exchange-felhasználók tehát – ha Windows Server 2003-ra akarnak fejleszteni – rá lesznek kényszerítve, hogy az új szerver operációs rendszerhez új kommunikációs szervert is vásároljanak, ami a röviddel a Windows Server 2003 után év közepén megjelenő Exchange 2003 néven mutatkozik majd be.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés