Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft elérhetővé tette az Automated Deployment Services béta verzióját

Laptop

A Microsoft elérhetővé tette az Automated Deployment Services béta verzióját

Az új XML-alapú kiszolgálókonfiguráló és -felügyelő eszköz egyszerűbbé teszi a nagyvállalati adatközpontok kezelését.

[sajtóközlemény] A Microsoft bejelentette az Automated Deployment Services (ADS) for Windows Server 2003 nevű termék béta változatát. Ez egy nagy hatású kiszolgálókonfiguráló és -felügyelő eszköz, amely a vállalat új „Dinamikus rendszer” (DSI) kezdeményezésének egyik alaptechnológiáját szolgáltatja. A kezdeményezés célja, hogy egy olyan szoftverarchitektúra körül egyesítse a hardver- és szoftvergyártókat, valamint a szolgáltatóvállalatokat, amely lehetőséget nyújt a felhasználóknak a hardvereszközök szabványosságában rejlő erő kiaknázására, és egyszerűbbé, automatizálhatóvá és rugalmassá teszi az informatikai rendszerek működtetését. Az ADS segítségével csökkenthetők a korszerű adatközpontok felügyeletével járó költségek és nehézségek. Ezt egyedülálló módon, a rendszerdefiniáló modell (System Definition Model, SDM) kifejezetten kiszolgálókonfigurálásra szolgáló elemeinek felhasználásával éri el (lásd az erre vonatkozó közleményt). Ennek segítségével több száz, az egyéni igényekhez részletekbe menően hozzáigazított Microsoft® Windows Server rendszerkép is gyorsan és automatikusan telepíthető a vállalati környezetekben. Ehhez mindössze néhány percre lesz szükség, a napjainkban szükséges napokkal vagy hetekkel szemben.

Az ügyfelek egy része már próbaüzem keretében a gyakorlatban is tesztelte az ADS-t. Ezek közé tartozik például a Cable and Wireless plc, az Enterprise Rent-A-Car Co. és a Rackspace Managed Hosting.

Valódi problémákra valódi válaszok

A vállalati adatközpontok rendszergazdái komoly problémákkal szembesülnek, amikor módosítaniuk kell az infrastruktúra méretét, és nagyszámú kiszolgálót kell üzembe helyezni vagy más célra átalakítani a környezeten belül. A Windows Automated Deployment Services a Windows Server 2003 egyik új technológiája, amely segítséget nyújt az ilyen kihívások megoldásához, ugyanakkor egyszerűbbé, automatikusabbá teszi napjaink adatközponti rendszereinek kezelését, és csökkenti az azzal járó költségeket. Az alábbiak az Automated Deployment Services legfontosabb jellemzői:
– a kiszolgálók gyors, nagymértékben skálázható, automatikus üzembe helyezése
– az üzemeltetési módszerek és előírások rögzítése
– sokoldalú lemezképkészítő, szerkesztő, és szkriptkészítő eszközök
– Megbízható szkript alapú felügyeleti keretrendszer

Az ADS már elérhető a rendszert előzetesen használatba vevő ügyfelek számára, a végleges változat várhatóan 2003 második negyedévétől kezdve kerül forgalomba.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés