Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új pályázat az IKB-től

Laptop

Két új pályázat az IKB-től

Tegnap jelentette be a Széchenyi Terv Információs Társadalom- és Gazdaságfejlesztési Program két új pályázatát Dr. Szemerei Péter, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság Információs Társadalom főcsoportfőnöke az Internet Hungary 2001 konferencián.

A pályázatok a hazai Internet tartalomszolgáltatás fejlesztését szolgálják: egyfelől a magyar nyelvű Internetes tartalmak bővítésének, másfelől az informatikai módszertanok honosításának és elterjesztésének támogatása révén. A célok megvalósítására összesen 750 millió forint áll rendelkezésre.

A Széchenyi Terv Információs Társadalom- és Gazdaságfejlesztési Program legújabb, most meghirdetett pályázatai a világhálón elérhető magyar nyelvű tartalmak kialakítását és továbbfejlesztését, azaz a koncepcióban megfogalmazott „TARTALOM” oldal fejlesztését szolgálják.
„Magyar nyelvű Internetes tartalomfejlesztés (SZT-IS-7)” című pályázat a magyar nyelvű Internetes tartalom bővítését célozta meg az információs közvagyon hasznosítása, és az aktív Internet felhasználók körének bővítése érdekében. A legfeljebb 20 millió forintos támogatási összegre olyan, a magyar kulturális értékeket és nyelvet ápoló honlapok jelentkezhetnek, amelyek az egészségügy, a környezetvédelem, a kultúra, a hagyományőrzés vagy például az ismeretterjesztés területén tevékenykednek. Feltétel, hogy legalább egy évig elérhetőek legyenek, és hogy fel tudjanak mutatni non profit szervezet esetében minimum 15%, a többi esetben 35%-os saját forrást. A pályázati célok megvalósítására 600 millió forint áll rendelkezésre.

„Az informatikai módszertanok honosításának, elterjesztésének támogatása az EU harmonizáción belül (SZT-IS-14)” címmel meghirdetett pályázat olyan módszertani tanulmányokat, összehasonlító elemzéseket vár a jelentkezőktől, melyek bemutatják a magyar és az európai uniós gyakorlatot az informatikai fejlesztések és informatikai rendszerek üzemeltetése területén. A pályázat megvalósítására 150 millió forint áll rendelkezésre. Az elnyerhető támogatás vissza nem térítendő, mértéke legfeljebb 6 millió forint, és a megvalósításához legalább 20 százalék saját forrás szükséges.

Mindkét támogatásért jogi személyek és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, valamint ezek konzorciumai pályázhatnak 2001. december 7-ig. A pályázatokról bővebb információt az Informatikai Kormánybiztosság honlapján (www.ikb.hu), valamint október 29-től a 40/200-195 számú információs vonalon kaphatnak az érdeklődők.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés