Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linuxra optimalizált IBM szerverek

Laptop

Linuxra optimalizált IBM szerverek

Az IBM ma bejelentette a mainframe számítógépeinek fejlesztését, frissítve a csúcs kategóriás szervereit. Ez a tavaly bemutatkozott nagyméretű z900-as modell egyes jellemzőit is érinti.

A fejlesztések eredményeként a szerverkategóriás gépek Linux orientáltabbakká válnak, nagyobb biztonságot nyújtanak a számítógépes támadások ellen. Jobbá vált a kódolt kommunikáció is és ezentúl nem kell leállítani a szervereket memóriabővítés esetén sem.

A nagy teljesítményű, de költséges mainframe számítógépeket főként a többi számítógéppel való kommunikációra, illetve erőforrás igényes feladatok (mint például a hitelkártya- és banki tranzakciók lebonyolítása) elvégzésére használják.

A piacon valaha domináns szerepet betöltő IBM mögé már régen felsorakozott a számítástechnikai ipar többi nagyágyúja: Sun Microsystems, Hewlett-Packard stb. Ennek (és a recesszió) ellenére az IBM szerver-eladása virágzik, 30 százalékkal növekedett ebben a szegmensben a Kék Óriás bevétele.

Az alábbi fejlesztéseket hozta nyilvánosságra az IBM:

– a mainframe gépekre feltelepíti a saját fejlesztésű Inteligens Erőforrás Vezérlő (Intelligent Resource Director) szoftvert, mellyel a számítógép a váltakozó igényeknek megfelelően automatikusan átcsoportosíthatja erőforrásait
– HiperSocket technológia, amellyel nagy sebességű kapcsolat létesült a felosztott gép részei között
– egy új bővítőkártya, mellyel (a kódolt kommunikáció révén) nagyobb biztonsággal végezhetők a webet igénylő tranzakciók, akár 3850 művelet/másodperces sebességgel (ez a korábbinál kétszer gyorsabb is lehet)
– Capacity Backup, mellyel egy, a rendszerből kiemelt gép könnyedén visszaállítható a munkába
– gyorsabb csatlakozás a Ficon optikai-szál szabványnak köszönhetően (akár 120 MB/másodperces sebességgel is)

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés