Connect with us
Hirdetés

technokrata

Ekormanyzat.hu címen lesz elérhető a kormányzati portál

Laptop

Ekormanyzat.hu címen lesz elérhető a kormányzati portál

Az IKB által meghirdetett Kormányzati Portál névadó játék szavazásainak eredményeként a november folyamán beinduló weboldal a www.ekormanyzat.hu domain néven érhető majd el.

Az első körben beérkezett közel 2000 domainnév javaslatból maradt talpon az a hat, amelyekre október 5-étől lehetett szavazni az IKB honlapján (www.ikb.hu/enevado).

A Magyarország legolvasottabb honlapjain futó bannerkampány első szakaszában közel 2000 névre érkezett javaslat. Ezekből az IKB döntőbizottsága kiválasztotta és közzétette azt a hatot, amelyeket a legmegfelelőbbnek tartott. Az Internetes felhasználók részére meghirdetett akció célja az volt, hogy szavazatukkal ők válasszák ki az általuk legjobbnak, legjellem­zőbbnek ítélt domain nevet.

A szavazás 1 hetes időszaka alatt több ezren látogatták meg a névadó kampány honlapját, akik közül 1938-an szavaztak. A győztes domain javaslat mellett, amely végül a Kormányzati Portál hivatalos domain neve lett, a szavazók 43%-a tette le voksát. A szavazás további eredményei a következők: www.elintez.hu (22 %), www.ehivatal.hu (15 %), www.onlinekormanyzat.hu (7 %), www.ugyintezo.hu (7 %), www.kormportal.hu (6 %).

A Kormányzati Portál a kiválasztott hivatalos domain név mellett azonban az összes szavazáson részt vett néven elérhető lesz. A győztes névjavaslatot adó nyereménye egy 200.000 Ft értékű kézi számítógép. Az IKB által felhasznált domain nevek kitatálói pedig kisebb értékű kézi számítógépet kapnak. A győztest és a többi névadót a szervezők e-mail-ben értesítették.

Az Elektronikus Kormányzat létrejöttének első lépcsőfokaként a Kormányzati Portál egy olyan internetes központi hely kíván lenni, amelyen keresztül a polgárok egyszerűen és gyorsan juthatnak információkhoz, intézhetik hivatalos ügyeiket, valamint véleményt nyilváníthatnak közérdekű és személyes témákban egyaránt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés