Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még idén jön az első Jolla telefon

Dotkom

Még idén jön az első Jolla telefon

A korábban a Nokiánál dolgozó ex-MeeGo-sok nem sokat ültek a babérjaikon és szerződést írtak alá Kínában a be sem mutatott készülékek forgalmazásáról.

A Jolla egy teljesen kezdő vállalkozás, melyet a Nokia által idejekorán leállított MeeGo-s programozóinak felmondott tagjai alkotják és operációs rendszerüknek szellemét, melyet a Microsoft egyszerűen kinyírt, tovább kívánják vinni a jövőben. Még sikerülhet is a tervük, bár konkrét telefonokról még nem esett szó, a Nokia készülékeket meg ugye nem forgalmazhatnak Jollával, mert Steve Ballmer Elop kikelne magából. Tegnap egyszerűen kicsipegték Twitterre, hogy megkötötték az első viszonteladói szerződésüket. Hogy kivel és mit, az nem fért bele a 160 karakterbe, weboldaluk pedig még mindig nincsen, amin sajtóhíreket böngészhetne az újságíró és az érdeklődő, így marad az internet, mely ezt a kérdést se hagyta megválaszolatlanul.

A Jolla nem mással, mint Kína legnagyobb viszonteladói láncával, a D.Phone-nal kötött megállapodást arról, hogy a távol-keleti országban a lánc fogja árusítani a finnek okostelefonjait. A kínai piac fontos, ugyanis 150 milliós okostelefonpiacról beszélünk, a Nokia pedig nemrég elhasalt ugyanitt a drága Lumiák miatt, a D.Phone-nak pedig országosan 2000 boltja van.

A Jolla hivatalosan is bejelentette, hogy még idén piacra dobja első készülékét, mely nem lenne meglepő, ha valamelyik kínai okostelefongyártó cég készítene el. A Jollát egyébként korábbi Nokia alkalmazottak alapították még 2011-ben, a cég központja Helsinkiben található, de a fejlesztői irodájuk Tamperében van. Pontosan abban a városkában, ahol a Nokia központja is fellelhető. A cég fejlesztéséről egyebet nem tudni. Sem azt, hogy milyen lesz az UI, milyen készülék várható, hol fog még megjelenni Kínán kívül, mikor és mennyiért. Csupa nyitott kérdés, melyekre az elkövetkező néhány hónapban bizonyosan válaszokat fogunk kapni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés