Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia World 2011 – London

Dotkom

Nokia World 2011 – London

Ma, magyar idő szerint 10 órakor elkezdődött a Nokia World 2011. Itt vannak az újdonságok.

Minden idők legnagyobb Nokia World-je az idei: több mint 5000 résztvevő.  Új időszámítás kezdődik a Nokiánál, mindenre a  „New” szót használja: New friends, new excitemnet, new now.
Colin Giles, az eladásokért felelős vezető a színpadon: „ Ez egy nehéz év volt a Nokiának.”
Stephen Elop, a cég ügyvezető igazgatója is a színpadon.

” A mobil technológia kinyitotta az ajtót a több ezer élményhez… minden sarkon ott vannak és rád várnak.” “Nehéz idők állnak előttünk és volt néhány kemény döntésünk.”
“Ezidő alatt 6 Symbian-os eszközt dobtunk a piacra., az Anna-t és a Belle-t, a “frisst” és az “újat”. A Nokiának már 7 NFC-s eszköze van. Elop büszke a Nokia N9-re.

A Nokia másodpercenként 12 telefont készít el, a vezérigazgató viszont egymilliárd új felhasználóról beszél (India).

 “A mai napon négy új mobiltelefont szeretnénk bemutatni ezen a voanlon haladva (Nokia N9). ”

Stephen Elop bemutatja az új Asha telefonokat: 200, 201,300 és 303. Ezeket Blaca Juti, a mobiltelefonok vezérigazgatóhelyettese mutatja be, melyekkel az indiai piacot próbálják betalálni.

“Indiában 1.2 milliárd ember él, de csak 65 millió internetkapcsolat van.”  “Az indiai fiatalok meg szeretnék lovagolni a technológiát, cool-ok akarnak lenni… miért ne lehetnének?”

Bemutatkozik az Asha 300: van rajta billentyűzet az sms-ezéshez, de van rajta érintőkijelző is. Kamerája 5 megapixel.
ASHA 200: QWERTY-s ez is, de dual-sim-es. 32 GB-ig bővíthető tárhely.

 Nokia Asha 303: szintén QWERTY-s kapacitív érintőkijelzős. 1 GHz-es CPU a “nagyszerű a gyorsasághoz”. Van benne Wifi, 3G és Nokia Maps is. mJár hozzá az Angry Birds.

 Minden Asha telefon felhő-alapú böngészővel fog megjelenni, így 90%-ban tömörítheti a dolgokat. Így spórolni lehet az adatforgalommal és elméletileg a szörfözés sebessége is gyors lesz.

Stephen Elop ezután visszatért: ” A butatelefon kihalt.” “Hiszünk abban, hogy a világ készen áll valami újra. Valami sokkal szebbre.” Bemutatkozik a Lumia 800.

Tulajdonképpen ez egy N9-es, nincs túl nagy meglepetés. Csupán az, hogy ez az első Windows Phone 7-es Nokia telefon. Kevin Shield a színpadon. ” Mindenekelőtt KIRÁLYUL néz ki!”

Alapjaiban véve ez egy N9-es. “Míg kívülről egy szépség, belül ott lakozik a BESTIA.”

 “A Windows Phone automatikusan összelinkeli a kontaktokat a többi szolgáltatással.” Ez a People Hub lényegében. Vajon ad hozzá a Nokia valami egyedit a Windows Phone 7 Mango-hoz?

f2.2-es lencsék: sokkal szebb fotókat lehet a készülékkel készíteni. “Készítettünk hozzá egy olyan kamerát, amellyel bárki csodálatos képeket tud készíteni és ezekre büszke is lehet.” A telefon felajánlja, hogy könnyedén tag-elhessük a fotózás után azt, aki szerepel a képen.

Az első Windows Phone-os Nokia szerves része a Microsoft Office.

A készülék hardveres gyorsítású grafikával és HTML 5 támogatással is bír. “3 dolgot fektetett bele a Nokia a Lumia 800-ba.”
Az első a navigáció: Nokia Drive: térképeket lehet letölteni, 2D és 3D nézet is van és beszél is hozzánk.

A következő a zene: a Nokia Music egy új út az élmény felfedezéséhez, ennek egyik újítása a Mix Radio. A Mix Radio-n keresztül egy rakás előre beálított mixet hallgathatunk meg. Nincs feliratkozás, bejelentkezés vagy jelszó. A “Tap and hold” használatával pedig le lehet tölteni a mixet a későbbi offline lejátszáshoz.

A harmadik újítás a sport: bemutatkozik a Nokia-exkluzív ESPN Sport Hub. Minden, ami sport: statisztikák, hírek, eredmények.

Mindezen szolgáltatások ingyenesek a Nokiánál. Stephen Elop visszatért a színpadra és előkerült egy Lumia 710 is. Ugyanaz a processzor és grafika mint a 800-asnál, csak a kijelzője lett 3.7 hüvelykes (9.4 cm) ClearBlack. A hátsó fedlapot le lehet cserélni, pont mint a 3210-nél. Se a 800-asnak se a 710-nek nincsen ára még.

Már csak a CEO van a színpadon: “Mi, én, a teljes csapatunk nagyon büszke a Lumia-ra, és mindenre, amit képvisel és mindent amit szimbolizál. Lumia a fény, egy új hajnal a Nokiának, és ez a pillanat még tovább folytatódik.” A Nokia Drive csak a kezdet: Amellett hogy elvisz A-ból B-be, még sok egyéb feature-t is kapott a navigáció. A Nokia bemutatja a Public Transportation app-ot (Tömegközlekedési applikáció), mely azonnal információt ad 450 város buszairól, vonatairól, stb.

A Nokia partnerséget kötött az EA-vel, a flickr-rel és a Sesame Street (?)-tel. Emelett a fülhallgatók is lecserélődnek a Monster által, hogy még tisztább zenei élménye legyen a felhasználónak.

Mintegy 31 szolgáltató írt alá a Nokiával megállapodást arról, hogy árulni fogja az új eszközöket. Többen írtak alá eddig, mint bármikor a Nokia modell bejelntésekor.

Steven Overman, a kreatív marketing igazgatóhelyhettese van a színpadon. Elárulta, hogy ezekkel a modellekkel a huszonéveseket kívánják megcélozni. Persze az idősebbeknek is. Overman pár reklámfilmet mutat be a” csodálatos mindennapokról”, melyeket a Lumia-k tesznek azzá.

Elops visszatért és vannak árak: 300-as 85 euró lesz és még az idén megjelenik. A 303-as 115 euróba fog kerülni, a 200-as és a 201-es pedig 60-ba és szintén idén. Élőben kapcsolják a finn gyárat és éppen a Lumia 800-at csomagolják az angol, francia, spanyol, német, olasz és holland boltokba. Megjelenés novemberben.

 Még idén meg fog jelenni a Lumia 800  és 701 Hong Kong-ban, Indiába, Oroszországban, Szingapúrban és Thaiföldön. 2012-ben jön a többi piac. Az LTE és CDMA modellek a helyi igényektől függően fognak megjelenni. A Lumia 800 420 euróba fog kerülni kártyafüggetlenül, a 720-as pedig 270 euróba. A Lumia telefonokra mától lehet előrendelést leadni.

“Ma egy új kaland kezdődött el a Nokia életében.” – Stephen Elops.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés