Connect with us

technokrata

A Bethesda marketingfőnöke bocsánatot kért

bethesda

Geek

A Bethesda marketingfőnöke bocsánatot kért

A Bethesda marketingfőnöke bocsánatot kért

Nem rajta múlik, hogy nem jönnek PlayStationre a jövőbeli játékok.

Az elmúlt években rengeteg nagynevű játékfejlesztőt vásárolt fel az Xbox Game Studios erősítése érdekében a Microsoft, a vasárnapi E3-as előadása során pedig beigazolódott a PlayStationnel rendelkezők legnagyobb félelme: a Bethesda jövőbeli címei sem jönnek a konzoljaikra.

Ez azért különösen fájó, mert a leginkább a The Elder Scrolls és a Fallout szériákról ismert Bethesda emberemlékezet óta multiplatform fejlesztésben utazott, azaz játékai PC-re, PlayStationre és Xboxra is elkészültek. A Starfield lesz nagyon régóta az első olyan nagy költségvetésű játéka, amely elkerüli a Sony konzolját.

A Bethesda marketingfőnöke a GameSpotnak adott interjújában az ügy firtatásakor meghökkentő dolgot tett: a napokban folyamatosan hangoztatott „egyszerűbb fejlesztés, jobb végeredmény” panelek ismételgetése után konkrétan elnézést kért a PlayStation-rajongóktól.

Pete Hines elmondta, hogy nem rajta múlik a támogatott platformok köre, ő maga a PlayStation 5-öt preferálja. A Bethesda dolgozott a Starfield playstationös verzióján, azonban az új menedzsment új elvárásokat is hozott, érthető módon a Microsoft nem tréfából fizetett 7,5 milliárd dollárt az anyacégeként funkcionáló Zenimaxért, üzleti stratégiát kíván megvalósítani az akvizíción keresztül.

Időközben a Microsoft bejelentette, hogy a jövőre érkező exkluzív játékai nem csak benne lesznek az Xbox Game Pass havidíjas játékbérlőben, de játszhatóak lesznek felhős játékfuttatással. Ebben annyi vigasz van a PlayStation-tulajok számára, hogy megfelelő internetkapcsolat birtokában sok esetben bármiféle további hardver vásárlása nélkül képesek lesznek játszani többek közt a Starfielddel is.

Forrás: ORIGO

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu