Connect with us

Hirdetés

technokrata

A LEGO Super Mario kooperatív móddal bővül

super mario

Geek

A LEGO Super Mario kooperatív móddal bővül

A LEGO Super Mario kooperatív móddal bővül

A LEGO tavaly mutatta be a Nintendoval közösen fejlesztett LEGO Super Mario készleteket, melyekkel a két vállalat a klasszikus Super Mario-játékokat és a pályaépítő Super Mario Maker programokat ültette át építőjáték formájába.

Kaptunk egy képernyőkkel és érzékelőkkel felszerelt Mario figurát, amivel teljesíteni lehetett a saját építésű vagy mások által készített, az eredeti videójátékokat idéző pályákat. A különleges Mario csak a kezdőcsomagban (LEGO 71360) kapott helyet, amiből csupán egy egészen rövidke szakaszt lehetett építeni, de e mellé a dán játékgyártó kiadott több (Mario nélküli) kiegészítőt is, amikkel nemcsak az alap helyszínt lehetett bővíteni, de ezeknek hála új lehetőségekkel és kihívásokkal lett gazdagabb a játékmenet is.

Ez a szisztéma bővül augusztus 1-től, hiszen érkezik a LEGO 71387 – Luigi kalandjai kezdőpálya szett, ami nemcsak azt jelenti, hogy immára Mario testvérével is lehet játszani, de a két figura összekapcsolható lesz Bluetooth-on keresztül. A gyerekek így már összedolgozva, egymást segítve is játszhatnak egyszerre az általuk épített pályákon, sőt arra is van lehetőség, hogy egymással versenge mérjék össze az ügyességüket. Csapatban a figurákkal végrehajtott mozdulatok (gyaloglás, pörgés és ugrás) összehangolásával növelhető a begyűjtött digitális érmék száma, ügyesen kihasználhatók a különféle trükkös pályaelemek, és együtt győzhetők le az ellenség.

A kreatív újraépítés lehetősége mellett fontos számunkra, hogy még több közös játékra biztassunk. Nem csupán a LEGO Mario-t és LEGO Luigi-t, de az ő barátaikat, ellenségeiket is egy új interaktív módon keltjük életre, hogy a móka sose érjen véget.

„Emellett izgatottan várjuk a még több készlettel és karakterrel kibővített a LEGO Super Mario univerzum nyújtotta játékélményt. Reméljük, hogy a rajongók is hasonló izgalommal fogadják majd”

– mondta Simon Kent, LEGO Super Mario kreatív vezetője.

A LEGO Luigi figura természetesen kompatibilis a korábban megjelent LEGO Super Mario készletekkel, de az új játékmód mellé érkeznek új szettek is: a Luigi kezdőpálya mellett összesen négy újabb kiegészítő lesz elérhető augusztus 1-től, és ezeket már eleve olyan szellemben alkottak a dán játékgyártó dizájnerei, hogy minél nagyobb élményt nyújtsanak ketten játszva.

A tematika ezúttal az égben játszódó videójátékos pályákat ülteti át fizikai formába, hiszen az egyik kiegészítőből (LEGO 71391) például megépíthető Mario legendás ellenfelének, Bowsernek a repülő hajója (amit konkrétan szét lehet hajtogatni). Az itteni kihívásokat sokkal egyszerűbb ketten teljesíteni, a Lakitu-féle Sky World kiegészítő (LEGO 71389) pedig úgy lett megalkotva, hogy együtt dolgozva vagy egymással szemben versenyezve is hatalmas élmény legyen.

Az újdonságokhoz tartozik még a Boss Sumo Bro Toronydöntő kiegészítő (LEGO 71388), a Reznor leütő kiegészítő szett (LEGO 71390), kapunk továbbá újabb zsákbamacskás csomagokat (LEGO 71394),  amik a következő karaktereket rejtik: Galoomba, Parabomb, Crowber, Boo, Amp, Torpedo Ted, Bony Beetle, 1-Up Gomba, Scuttlebug és Swoop. És ezek mellé érkezik még a Frog Mario és Bee Mario szupererő csomag, amik ezúttal is különleges, cserélhető ruhákat jelentenek, amik segítségével Mario méhecskés és békás ruhájában megváltoztathatja a játékmenetet. Előbbivel a karakter már repülni tud, ami nemcsak a játékmenetet változtatja meg, de extra pontokat is jelent, míg a békás ruci akkor garantál extra pontokat, ha a karakterrel vizes területre tévedünk.

Forrás 24.hu

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés