Connect with us

technokrata

A magyar közönség igent mondott a dokumentumfilmekre és a meztelen valóságra.

Film/Sorozat

A magyar közönség igent mondott a dokumentumfilmekre és a meztelen valóságra.

Kép: Are.na

A magyar közönség igent mondott a dokumentumfilmekre és a meztelen valóságra.

Kiemelkedő érdeklődéssel, telt házas vetítésekkel zárult az 5 BIDF, a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmekre.

 2019. január 28 és február 3 között 5. alkalommal rendezték meg a BIDF-et, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban.

bidf_banner_970x250-1

A 2019-es fesztivál sokrétű, akut, akár tabutémákat is érintő filmjei lenyűgözték a nézőket és a zsűrit is.

A művészeti élet, a közélet és a sajtó elismert szereplőiből álló rangos, magyar és nemzetközi zsűri öt kategóriában döntött a díjakról. Külön értékelte a filmeket, díjakat osztott a diák és nyugdíjas zsűri és a fesztivál közönsége is szavazhatott a legjobb filmre.

A kategóriák fődíjas filmjei:

Meztelen remény: Marta Prus Túl minden határon. Meztelen üzenet: Leon Lee Segélykiáltás a Kinai munkatáborból. Meztelen igazság: Christian Frei Genezis 2.0. Meztelen szenvedély: Erick Stoll & Chase Whiteside America. Meztelen rövidség: Olah Kata, Csukás Sándor Mignon.

A különdíjak:

Meztelen remény: Cyril Aris A hinta. Meztelen üzenet: Simon Lereng Wilmont Ugatás a távolból, Meztelen igazság: Hans Block & Moritz Riesewieck Tisztogatók. Meztelen szenvedély: Jean Libon, Yves Hinant Isten engem úgy segéljen.

A nemzetközi diákzsűri díját Hogir Hirori A hatástalanító című filmje kapta.

A nyugdíjas zsűri Hans Block & Moritz Riesewieck Tisztogatók című filmjét díjazta.

Közönségdíj: Daniel McCabe Ez Kongó.

Az idei BIDF rendkívüli sikeréhez hozzájárultak a fesztivál civil nagykövetei is, akik különböző korosztályokból és szakmákból önkéntesen vállalták, hogy hírét viszik az eseménynek.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel állnak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A hangsúlyos érdeklődés is jól tükrözi, az emberek igenis kíváncsiak arra, mi történik ma a nagyvilágban.

További Film/Sorozat

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

motoros

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu