Connect with us

technokrata

Made In – Hungarikum születhet a Discovery Channel műsorán

Made in

Film/Sorozat

Made In – Hungarikum születhet a Discovery Channel műsorán

Made In – Hungarikum születhet a Discovery Channel műsorán

December 4-én futószalagon érkezik nappalinkba a szórakozás!

Ezen a napon veszi kezdetét a  Made In című magyar produkció a Discovery Channel műsorán.

A sorozat olajozott működéséről, Gyetván Csaba, műsorvezető fog gondoskodni, aki minden epizódban elkalauzol minket a gyártósorok számunkra ismeretlen világába. Legyen szó bármilyen elképzelhetetlen technológiai megoldásról – robotikáról, megújuló energiákról, vagy konyhánk nélkülözhetetlen alapanyagairól –; a sorozat révén mindannyian közelebb kerülhetünk a mindennapjainkat meghatározó technológiákhoz!

A tömegtermelés megjelenésével az emberiség eltávolodott a minket körülvevő tárgyi környezettől. Olyannyira természetesnek vesszük a mindennapok során használt tárgyakat, hogy bele sem gondolunk, mennyire zseniális és látványos technológiai megoldásoknak köszönhetjük őket. Vajon milyen hosszú utat tesz meg egy tálca tojás, mire a szupermarketek polcaira kerül? Milyen folyamatok teszik lehetővé a nappalink melegét adó távfűtést? A sorozat többek között ezekre a kérdésekre ad választ.

A Hogyan készül típusú sorozatoknak mindig is nagy hagyománya volt a Discovery Channel műsorán. Gyetván Csaba műsora, mégis üde színfoltja lesz a csatornának: egy régi műfajt mutat be egy teljesen új, hazai köntösben.  A magyar nézők közelebb érezhetik magukat a műfajhoz mint valaha: Csaba, ugyanis olyan gyárakba látogat el, amelyek mellett nap mint nap elmegyünk, és nem is sejtjük, milyen elképesztő folyamatok zajlanak le bennük.

„Gyermekként órákat ültem a Discovery előtt a klasszikus Hogyan készült miatt, így érthető, hogy a Made In elindulásával egy álmom válik valóra”

– nyilatkozta Gyetván Csaba.

A Made In jó eséllyel pályázik a magyar nézők tetszésére, hiszen hétről hétre olyan hazai helyszínekre kalauzol el minket, amelyekhez bár sokan közel élünk, mégsem ismerjük őket teljes valóságukban. Gyetván Csaba végre lerántja a leplet róluk, hogy mindannyian közelebb kerülhessünk közvetlen környezetünk kulisszatitkaihoz!

A négyrészes első évad december 4-től minden szerdán este 20.00 órakor lesz képernyőn. Az egyes részek témái:

  1. epizód: Mi lapul a konyhánkban?

Megannyi élermiszert használunk fel nap mint nap, anélkül, hogy tudnánk, hogyan készültek. Vajon mi zajlik egy húsüzemben? Milyen hosszú utat tesz meg egy tálca tojás, mire a szupermarketek polcaira kerül? Mi történik a kukoricával, mielőtt a konzerves dobozba jut? Mitől lesz a toast kenyér az, ami? Járjunk utána az igazságnak!

  1. epizód: Megújuló energiák

Az elmúlt évtizedekben nyilvánvalóvá vált, hogy az emberiség Földünket kizsákmányoló magatartása visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Ennél fogva óriási potenciál rejlik a megújuló energiaforrásokban. De hogyan állíthatók elő? Miként lesz távfűtés a geotermikus energiából? Hogyan lesz elektromos áram a víz és a Nap energiájából? Hogyan képződhet energia a szemétégetőkben, valamint a hulladéktárolókban? Miként hasznosítja a cukorgyár a gyártás során keletkező répahulladékot? – ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Gyetván Csabától.

  1. epizód: Szupergépek

Energiaital, siklóernyő, az épületek fém tartószerkezetei. Mi lehet a közös bennük? Annyit elárulhatunk, hogy mindegyik gyártásában használnak valamilyen “szupergépet”. Legyen szó az energiaitalos dobozok kialakításáról, a siklóernyő szárnydarabjainak méretre vágásáról, vagy a hatalmas tartógerendák csavarfuratainak kivágásáról, mindegyikben visszaköszön valamilyen high-tech megoldás. Ezeket mutatja be a Made In mostani adása.

  1. epizód: Könnyen, gyorsan finomat

“Nincs időm főzni.” Sokak számára ismerősen csenghet ez a mondat. Még szerencse, hogy manapság számtalan olyan gyors és könnyen elkészíthető megoldás létezik, mint a száraztészta, vagy a csomagolt szendvics. A készen vásárolható bejgli óta a karácsonyi ünnepek menüjére sem kell rágörcsölnünk. De milyen gyártási folyamatoknak köszönhetjük őket? Fedezzük fel együtt az élelmiszeripar kulisszatitkait!

További Film/Sorozat

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu