Connect with us

technokrata

Hamarosan vége a Netflix családi megosztásának

netflix

Film/Sorozat

Hamarosan vége a Netflix családi megosztásának

Hamarosan vége a Netflix családi megosztásának

Ha egy fiókot nem egy háztartáson belül használnak, a felhasználóknak extra díjat kell fizetniük.

Széles körben elterjedt szokás, hogy egyes felhasználók úgy próbálnak spórolni a Netflix előfizetési díján, hogy egy fiókot többen használnak, így csak egyetlen előfizetést kell fizetni, aminek árát aztán szét lehet dobni egyenlően. A szolgáltatónak ezzel akkor nem lenne problémája, ha minden felhasználó ugyanabban a háztartásban élne, viszont a trükközés miatt rengeteg pénzt bukik.

Ennek a lehetőségnek hamarosan véget is vet.

Egyelőre korlátozottan, Chilében, Costa Ricán és Peruban kezdi tesztelni az új funkciót, amivel a felhasználók alfiókokat hozhatnak létre, de csak extra felárért. A Netflix Standard és Netflix Premium előfizetők legfeljebb két, nem velük együtt élő felhasználót regisztrálhatnak, akik saját profilt és személyre szabott ajánlásokat kapnak, valamint egyedi felhasználónévvel és jelszóval léphetnek be.

A Netflixnek gyanús előfizetők értesítést kapnak az új lehetőségről, és első körben igazolniuk kell, hogy valóban egy háztartásban lakik mindenki, aki a fiókot használja.

Azt, hogy mikor fogják ezt más országokra is kiterjeszteni, egyelőre nem árulták el, és a globális árak sem ismertek. Annyit tudni, hogy Chilében 2380 CLP, Costa Ricán 2,99 dollár, Peruban pedig 7,9 PEN a sarc új tagonként, ezek mindegyike kb. 1000 forintnak felel meg.

Tesztelik az exportálást is: ha valaki a profilját egy másik fiókra vinné át, a jövőben megteheti, megtartva listáját és előzményeit.

Forrás: PCWorld

További Film/Sorozat

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

SmartPhone

Komoly gépelési hiba a Sony-nál

2022. június 10. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu