Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan vége a Netflix családi megosztásának

netflix

Film/Sorozat

Hamarosan vége a Netflix családi megosztásának

Hamarosan vége a Netflix családi megosztásának

Ha egy fiókot nem egy háztartáson belül használnak, a felhasználóknak extra díjat kell fizetniük.

Széles körben elterjedt szokás, hogy egyes felhasználók úgy próbálnak spórolni a Netflix előfizetési díján, hogy egy fiókot többen használnak, így csak egyetlen előfizetést kell fizetni, aminek árát aztán szét lehet dobni egyenlően. A szolgáltatónak ezzel akkor nem lenne problémája, ha minden felhasználó ugyanabban a háztartásban élne, viszont a trükközés miatt rengeteg pénzt bukik.

Ennek a lehetőségnek hamarosan véget is vet.

Egyelőre korlátozottan, Chilében, Costa Ricán és Peruban kezdi tesztelni az új funkciót, amivel a felhasználók alfiókokat hozhatnak létre, de csak extra felárért. A Netflix Standard és Netflix Premium előfizetők legfeljebb két, nem velük együtt élő felhasználót regisztrálhatnak, akik saját profilt és személyre szabott ajánlásokat kapnak, valamint egyedi felhasználónévvel és jelszóval léphetnek be.

A Netflixnek gyanús előfizetők értesítést kapnak az új lehetőségről, és első körben igazolniuk kell, hogy valóban egy háztartásban lakik mindenki, aki a fiókot használja.

Azt, hogy mikor fogják ezt más országokra is kiterjeszteni, egyelőre nem árulták el, és a globális árak sem ismertek. Annyit tudni, hogy Chilében 2380 CLP, Costa Ricán 2,99 dollár, Peruban pedig 7,9 PEN a sarc új tagonként, ezek mindegyike kb. 1000 forintnak felel meg.

Tesztelik az exportálást is: ha valaki a profilját egy másik fiókra vinné át, a jövőben megteheti, megtartva listáját és előzményeit.

Forrás: PCWorld

További Film/Sorozat

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés