Connect with us

technokrata

A billentyűzet segíthet a Parkinson-kór felismerésében

Dotkom

A billentyűzet segíthet a Parkinson-kór felismerésében

Nem mindennapi megoldás segíthet a Parkinson-kór felismerésében.

A Parkinson-kór megállapítása sok esetben igen későn történik meg, a betegség ugyanis lassan válik igazán feltünővé. Az MIT kutatói most kidolgoztak egy olyan eljárást, aminek a segítségével hamarabb felismerhetővé válik ez a rendellenesség. Mivel a betegség jelenleg nem gyógyítható, a kutatók elsősorban a mihamarabbi kezelés megkezdését szerették volna elérni, ehhez pedig az informatikához fordultak.

Mivel Parkinsons-kór egy lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség, ezért a kutatók egy speciális alkalmazást készítettek, ami folyamatosan figyeli a billentyűk lenyomása alatt eltelt időt. Ennek segítségével már az eddigieknél hamarabb felismerhető a motoros képesség lassulása, így az orvos akkor is segítséget nyújthat, amikor még maga a páciens sem biztos a problémában.

Arról sajnos nincs információ, hogy ez az igen hasznos megoldás vajon hogyan és milyen formában jut majd el a betegekhez, ám nem lennénk meglepve, ha a jövőben egy gyártó felkarolná a kezdeményezést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu