Connect with us

technokrata

Megfigyelnek minket az iPhone-jaink?

Dotkom

Megfigyelnek minket az iPhone-jaink?

Újabb meglepő információval állt elő az NSA botrányt kirobbantó Edward Snowden.

Újra a érdekes információ került napvilágra, hála Edward Snowdennek. Az NSA botránnyal kétes hírnevet szerző, jelenleg Oroszországban tartózkodó informatikus ezúttal sem kispályás információval lepte meg a közvéleményt, ugyanis állítása szerint az összes iPhone készülék képes a tulajdonosának megfigyelésére. Szerinte az Apple telefonjaiban működik egy titkos kémprogram, mely lehetővé teszi a kormányzatok számára a felhasználó titkos megfigyelését.

shep-hope-obama-iphone1

Mindez különösen azért érdekes, mert már több ízben is került nyilvánosságra olyan dokumentum, melyekből az látszott, hogy különböző módszerek segítségével a titkosszolgálatok rendszeresen kutatnak az Apple felhasználók után. Ezekben azonban egyetlen egyszer sem szerepelt az állítólagos kémprogram.

snowden

Az sem elhanyagolható, hogy a kormányzatok már több esetben is nyilvánosan felszólaltak az Apple telefonok nehéz megfigyelhetősége mellett, különösképp az 5S óta jelen lévő ujjlenyomat-olvasó kapott kritikát, mivel így gyakorlatilag a tulajdonoshoz van láncolva a telefon. Ahogy a biztonsági rendszer, úgy az iMessage-et is érte már kétes kritika, hiszen az ott zajló üzenetekhez sem férhet hozzá senki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin