Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brutális kütyü készül a kerékpártolvajok ellen

Dotkom

Brutális kütyü készül a kerékpártolvajok ellen

Igen hasznos megoldást mutattak be a Tolvajkergetők. A biciklitolvajok elkapására összeállt csapat most egy minden eddiginél fejlettebb SpyBike-ra hívta fel a figyelmet, melynek segítségével szinte lehetetlenné válik egy-egy kerékpár eltulajdonítása. A készülék ugyanis már a bicikli megmozdítására jelez, így azonnal tudomást szerezhetünk a készülő cselekményről.

Üléscsőbe épített biciklis jeladóra hívta fel a figyelmet a Tolvajkergetők csapata. A SpyBike legújabb verziója a korábbi kiadással ellentétben ugyanis már nem a kormánycsőben, hanem az üléscsőben foglal helyet, így ellopása minden eddiginél komolyabb kihívást jelent az enyveskezű tolvajok számára. A különböző méretű biciklik miatt háromféle csővel lesz rendelhető a szerkezet, ezekben pedig egy 5700 mAh-es akkumulátort is találunk, mely gyakorlatilag 1 évre elengedő energiát biztosít. Összehasonlításképp az előd 700 mAh-es egysége maximum 3 hétig bírta.

Furto bicicletta-3

A csőben teljesen új jeladó is helyet kap, az uBlox nevű egység A-GPS és GLONASS támogatással is fel lesz vértezve, így gyakorlatilag azonnal “képben lesz” a helyzetét illetően. A biztonságot szolgálja a Bluetooth chip is, segítségével a SpyBike le tudja ellenőrizni, hogy a gazdája által párosított okostelefon a közelben tartózkodik-e, ha pedig a készülék hiányát véli felfedezni, azonnal riaszt. Természetesen nem maradt ki az okostelefon támogatás sem, a Tolvajkergetők csapata által fejlesztett szoftver valós időben mutatja nekünk a biciklink helyzetét. Jó hír, hogy rajtaütés esetén bizonyító erejű információkkal is szolgálhatunk majd a rendőrség számára, hiszen a készülék mikrofonnal és hangfelvevővel is fel lesz szerelve, ennek segítségével pedig leleplezhetővé válik a hazugságát bizonygató elkövető. Azért, hogy sose veszítsük “szem elől” a kerékpárunkat, a mobilinternet-képes, várhatóan 50 ezer forint körüli áron piacra kerülő SpyBike tartozéka lesz egy SIM kártya is, mely PayPal segítségével tölthető és az egész világon működik.

Bike-theft-in-London-002

Extra tartozékként megjelenik a SpyBeacon is, a körülbelül 10 ezer forintba kerülő , 1 W teljesítményű rádiós jeladót elég a SpyBike-ba beépíteni. Segítségével körülbelül 1 kilométeres körzetben válik “érzékelhetővé” szeretett eszközünk, így még komolyabb blokkolások esetén is mód marad a megtalálására. Kétféle vevőegység is piacra kerül, a LED-del felszerelt verzió elsősorban a felhasználói igények kielégítésére szolgál, míg a profibb, LCD képernyős megoldás a bűnelkövetők kereséséhez nyújt majd segítséget.

A szeptember körül érkező SpyBike mellett a szerényebb pénztárcával rendelkezők számára is létezik megoldás, a jelenleg továbbfejlesztés alatt álló SpyLamp ugyanis 30 ezer forint körüli áron kerül majd a boltok polcaira. Funkcióit tekintve nem tapasztalhatunk nagy változást, egyedül a hangfelvétel képessége került ki a repertoárból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés