Connect with us

technokrata

A világ legfontosabb személyeit is megfigyelte az NSA

Dotkom

A világ legfontosabb személyeit is megfigyelte az NSA

A német kancellár is a hivatal megfigyeltjei között szerepelt.

Egyre inkább igaznak bizonyul az a megállapítás, miszerint minél többet megtudunk az NSA működéséről, annál jobban bukkannak a felszínre a hihetetlennél hihetetlenebb történetek. Azt már eddig is tudtuk, hogy az átlagemberek mellett fontosabb politikusokat is megfigyeltek a hivatal szakemberei, ám a legújabb információk szerint sokkal többről volt szó, mint pusztán néhány illető életének “megismeréséről”.

nsa-auge

A nemrég nyilvánosságra került adatok szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal által működtetett, Nymrod névre keresztelt felügyeleti rendszer a telefonszámokat, az e-maileket és a szöveges üzeneteket is naplózta. A rendszer célkeresztjében 122, a világon fontos szerepet betöltő ember állt, többek között Angela Merkel, Yulia Tymoshenko vagy Bashar Asad szíriai elnök.

Az adatokat nyilvánosságra hozó jelentés szerint a brit Kormányzati Kommunikációs Központ szintén megpróbált információkhoz jutni, ők a legnagyobb német cégek után érdeklődtek, mint például az IABG, a Cetel és a Stelar.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin