Connect with us
Hirdetés

technokrata

Beszállító vagy? A HITA téged keres!

Dotkom

Beszállító vagy? A HITA téged keres!

Virtuális piactér a beszállítások fejlesztéséért.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Magyarországon elsőként beszállítói adatbázist indít.  Várja azon magyar vállalkozások regisztrációját, melyek tervezik a járműipari és az elektronikai szektorba való beszállítást, vagy már beszállítók, de bővíteni szeretnék megrendelőik körét. Az adatbázis segítségével egy felületen jelennek meg a nagyvállalatok igényei, valamint a beszállítói piramis alacsonyabb szintjén álló magyar vállalkozások szabad kapacitásai – ezzel egy direkt, virtuális piacteret hoz létre a HITA.

A HITA most induló beszállítói adatbázisának létrehozását komoly szakmai egyeztetés előzte meg a járműipari és elektronikai szegmens piaci résztvevőivel. Az adatbázis elsődleges célja az integrátorok és a magyar vállalkozások közti kapcsolatfelvétel, kommunikáció, valamint üzleti kapcsolatok erősítése, mivel a vállalkozásoknak gyakran nehézséget jelent a kapcsolatfelvétel, illetve a hatékony kommunikáció az OEM-kel és a Tier 1-es vállalatokkal. Magyarországon több mint 500, a járműipari szegmensben érdekelt vállalkozás működik, de a hazánkban letelepedett nagyvállalatok, OEM-ek, TIER 1-ek, valamint a Kárpát-medencében működő más nagyvállalatok beszerzői  nem mindig vannak tudatában ennek a jelentős számnak. Gyakran a hazai vállalkozások sem ismerik egymás tevékenységét, lehetőségeit, kooperációs készségeit. Ezért közvetett cél továbbá a vállalkozások vertikális kapcsolatainak kialakítása és fejlesztése mellett a horizontális kapcsolatok erősítése a sikeres partneri együttműködések érdekében. Adatbázisunk ebben is segítségére van a magyar vállalkozásoknak.

HITA-300x200

Fontos megjegyezni, hogy az adatbázis elsősorban nem starter, a beszállítást távlati céljai között említő vállalkozások gyűjtőhelye, hanem már beszállítói kapacitással rendelkező cégek adatbázisa. Ezért a beérkezett regisztrációk egy „előszobába” érkeznek, ahol  azokat a követelményrendszereket ismerő kollégáink bírálják el a regisztrációt. Amennyiben a vállalkozás valamely adata nem felel meg a követelményeknek, a jelentkező cég várólistára  kerül, de a Hivatal „nem engedi el a kezét”. Figyelmébe ajánljuk a HITA egyéb szolgáltatásait (KKV Akadémia, beszállítók fejlesztése), melyek igénybevételével teljesíteni tudja majd a beszállítókkal szemben támasztott elvárásokat.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

samsung

SmartPhone

Kezd lejjebb menni a hajlítható mobilok ára

2021. július 31. szombat
privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu