Connect with us

Hirdetés

technokrata

Köszönjük, innentől átvesszük

Dotkom

Köszönjük, innentől átvesszük

A Magyar Állam 20 milliárd forintért felvásárolja a Magyar Telekom EDR rendszerét.

A Magyar Telekom adásvételi szerződést írt alá a Pro-M  Zrt. részvényeinek 100%-ának eladásáról a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság számára. A tranzakciós ár 19,9 milliárd forint, amely magában foglalja a részvényeladást, a Magyar Telekom Pro-M számára nyújtott hiteleit, valamint a Pro-M működőtőke igényét. A tranzakciós ár végső megoszlását a záráskor fogják meghatározni a felek, ennek időpontja várhatóan 2012. augusztus végén lesz.

A Pro-M Zrt.-t a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország alapította 2005-ben az Egységes Digitális Rádiórendszer (EDR) kiépítésére és üzemeltetésére. Az EDR a 380–400MHz-es frekvenciasávon működő országos mobil rádió hálózat, amelyet a sürgősségi szolgálatok (azaz a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat) és más közbiztonsági szervek használnak. Az EDR a TETRA technológián alapul, amely a közbiztonsági szolgálatok mobil rádió kommunikációjának nemzetközileg elfogadott szabványa.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. a közszféra telekommunikációs infrastruktúrájának üzemeltetéséért felelős; tulajdonosa a Magyar Állam.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés