Connect with us

Hirdetés

technokrata

Távozott az internet kultikus figurája a Yahoo-tól

Dotkom

Távozott az internet kultikus figurája a Yahoo-tól

A Yahoo-társalapító Jerry Yang 17 év után otthagyja a céget. A befektetők új szelet és változást éreznek a cég politikájában.

Jerry Yang, a cég korábbi elnök-vezérigazgatója (2007-2009)  bejelentette távozását a Yahoo-tól, a hivatalos indoklás szerint azért, mert szeretne más utakon járni, új dolgokba fektetni az energiát. Elemzők szerint már csak ő volt az utolsó olyan személy a cégnél, aki akadályt jelentett a vállalat megújulásának az útjában. A történethez hozzátartozik, hogy a bejelntés előtt két héttel már új vezérigazgatója lett a Yahoo-nak, méghozzá a PayPal korábbi műszaki igazgatója, Scott Thompson személyében. Elemzők úgy vélik, hogy Yang távozásával a cég pozitív irányba fog elindulni, ennek első jele az volt, hogy a bejelentés után a cég részvényei 3.4%-ot emelkedtek.
A Microsoft majdnem felvásárolta 2008-ban, de végül nem lett belőle semmi se. Erre azt mondta Steve Ballmer egy interjúban, hogy “néha mázlink van“, azaz jó döntésnek érezte azt, hogy a legutolsó pillanatban nem lett semmi se a felvásárlásból. A Microsoft és a Yahoo nem vált el haraggal egymástól, sőt, stratégiai együttműködés van köztük. Az elnöki székben Jerry Yang-ot Carol Bartz váltotta 2009-ben, akit hamarosan a pozíciójához képest elég szemét módon raktak ki a cégtől: telefonon értesítették, hogy köszönik szépen eddigi munkáját. A Yahoo az elmúlt években elindult a lejtőn és nem tudta senki sem, hol a vége a gödörnekm most pedig az aggódást a remény váltotta fel.
Az 1995-ös alapítású cég a 90-es évek meghatározó internetes vállalkozása volt. Akinek volt nete, az nem tudta megkerülni azt, hogy ne használja valamelyik szolgáltatását a cégnek vagy ne találkozzon vele valamilyen formában. A Google-val szemben 3 év előnye volt, hiszen az csak 1998-ban lett alapítva, és még jó pár évnek el kellett telnie, hogy a filmekben ne a Yahoo-n keressenek rá valamire, hanem guglizzanak.  A befektetők pedig örülnek Yang távozásának és bíznak a Yahoo megújulásában és az új elnökben,  Scott Thomson-ban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés