Connect with us

technokrata

Három év felfüggesztett a NASA feltörőjének

Dotkom

Három év felfüggesztett a NASA feltörőjének

“Büszkék” lehetünk a kolozsvári magyar hekkerre, Butyka Róbertre, ugyanis feltörte az Amerikai Űrkutatási Hivatal informatikai rendszerét. Elsőfokú az ítélet.

Butyka Róbert, a 26 éves kolozsvári hekker bejutott a NASA informatikai rendszerébe és többek közt megváltoztatta a jelszavakat. Mindez körülbelül 200 ezer dollárnyi kárt okozott a hivatalnak és három hónap alatt tudták eltűntetni az erdélyi fiatalember ügyködését az amerikai informatikusok.

Tavaly, november 16-án pedig elkapták a román hatóságok az Iceman néven tevékenykedő hekkert a NASA feljelentése alapján, most pedig ítélet született: nem jogerősen 3 év börtönbűntetés járt a tettéért, viszont ezt hét évre próbaidőre felfüggesztették, így a fogságból is távozhat. Azért nincs heppiend az ügyben, ugyanis a csupán 9 osztályt végzett hekker ellen a NASA polgári peres eljárárst is indított, melyben fél millió dollár kártérítést követel Butyka Róberttől az űrkutatási hivatal az okozott kellemetlenségekért. Ennek első tárgyalása márciusban lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu