Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a tündöklésnek

Dotkom

Vége a tündöklésnek

Júliusban utolérte, augusztusban azonban ismét lemaradt a Firefox az internet Explorerhez képest. A Firefox 3 azért népszerű.

Az Adverticum július havi mérése azzal a meglepő eredménnyel zárult, hogy a Firefox gyakorlatilag beérte a nagy rivális internet Explorert. Már akkor is lehetett érezni, hogy ez az eredmény vélhetőleg ideiglenes, és a mostani mérés ezt igazolta is. Ugyanis az Adverticum augusztus havi felmérése a hazai felhasználók alapvető szoftverhasználatáról a visszarendeződést mutatja: az Explorer 58,6 százalékával szemben a Firefox 38 százalékon áll.

Ez közel 11 százalékos visszaesést jelent az előző hónaphoz képest. Ilyen eredményeket sokan fogadnak bizalmatlanul, kételkedésre azonban nincsen ok. “A felmérés módszertana semmit nem változott, úgy a júliusi, mint most az augusztusi eredményeket többszörösen ellenőriztük.” – nyilatkozta Szutor Ferenc, az Adverticum Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Érdekesség még, hogy ez az első hónap, amikor megjelent a statisztikában az Adobe Flash legújabb, 10-es verziója. A Firefox 3 pedig annak ellenére javított múlt havi eredményén, hogy a teljes Firefox arány csökkent, és a böngésző iránti kezdeti lelkesedés is visszafogottabbá vált a felhasználók nem teljesen pozitív tapasztalatai miatt. A mérésben 2,4 millió böngésző adata szerepel, az adatok augusztus közepén kerültek rögzítésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés