Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb bekebelezés

Dotkom

Újabb bekebelezés

Az EMC felvásárolja az informatikai szabályozási, kockázatkezelési és megfelelési szoftverek területén vezetőnek számító Archer Technologiest.

Az EMC ma bejelentette, hogy aláírta a végleges megállapodást a kansasi Archer Technologies megszerzéséről. Az Archer Technologies egy magántulajdonú, gyorsan növekvő vállalat, amely szabályozási, kockázatkezelési és megfelelési (GRC-) szoftverekkel foglalkozik. Az Archer felvásárlásával kapcsolatos EMC-műveletek várhatóan 2010 első negyedévében fejeződnek be, a szokásos lezárási feltételek függvényében. A tranzakciónak várhatóan nem lesz lényeges kihatása a 2010-es teljes éves bevételre, illetve a cég egy részvényre jutó nyereségére.

Az Archerinformációs kockázatkezelési, illetve az RSA (az EMC biztonsági részlege) információbiztonsági technológiáinak egyesítése számottevő mértékben bővíti az EMC azonmegoldásainak választékát, amelyekkel megjeleníthetők és kezelhetők a kockázatok, amelyekkel a vásárlók automatizálhatják a GCR-feladatokat, az átláthatóságot és az irányelvek kikényszerítését mind a fizikai, mind a virtualizált IT-környezetekben. Az Archer a felvásárlási folyamat lezárulása után is a kansasi Overland Parkban marad az RSA (az EMC biztonsági részlege) részeként.

A több mint hatmillió licencjogosult felhasználóval és a Fortune 100 listában szereplő cégek negyedét tartalmazó ügyféllistával rendelkező Archer automatikus, integrált és fenntartható GCR- (szabályozási, kockázatkezelési és megfelelési) megoldásokat kínál a vállalati irányelvek és célok teljes életciklusának kezeléséhez, az üzleti kockázatok elemzéséhez és kézben tartásához, valamint a megfelelés bizonyításához. Az Archer azonnal használatba vehető megoldásai (Irányelvek, Kockázat, Megfelelés, Nagyvállalat, Szállító, Fenyegetések, Üzletmenet-folytonosság, Felülvizsgálat-kezelés) a rugalmas Archer SmartSuite Framework nevű keretrendszerre épülnek és lehetőséget adnak arra, hogy az ügyfelek a saját igényeikhez igazítsák a megoldásokat. Akár telephelyen belül telepített eszközként, akár az Archer SaaS-modelljén keresztül (szolgáltatásként kínált szoftverként) használják, a keretrendszer számos globális szervezet számára nyújt piaci bevezetést segítő GRC-platformot.

Az Archer technológiája az RSA adatvesztés-megelőzési (DLP-) megoldásaival, valamint biztonsági információs és eseménykezelési (SIEM-) eszközeivel párosítva az informatikai GRC-megoldások legszélesebb választékát kínálja, ahol az irányelv-összehangolási és nagy teljesítményű biztonságfelügyeleti szolgáltatások ugyanúgy megtalálhatók, mint a valós idejű biztonságiesemény-kezelési és problémamegoldási funkciók. Az Archer-technológia előnyei más kiegészítő megoldások – például az EMC Ionix – használatakor is jelentősek: lehetőséget adnak az ügyfelek számára az informatikai konfigurációk változásaival és a megfeleléssel kapcsolatos feladatok automatizálására a szerveren, a hálózatban és a tárolókörnyezetben – a fizikai és a virtuális eszközökön egyaránt.

Az Archer rugalmas, szélesebb körű nagyvállalati GRC-szolgáltatásokat kínáló platformot nyújt majd az EMC számára, amelynek segítségével az EMC Consulting (az EMC Global Services egyik üzletága) tovább javíthatja biztonsági, szabályozási, kockázatkezelési és megfelelési szolgáltatásait. E szolgáltatásokat az Archer ugyanúgy kiaknázhatja, mint az EMC kiterjedt partnerhálózata, és idővel tovább bővülnek majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés