Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sötétben is látnak az új biztonsági kamerák

Dotkom

Sötétben is látnak az új biztonsági kamerák

Az Axis teljes felszereltségű biztonsági hőkamerákat mutatott be.

Ezek az új hálózati kamerák hőkibocsátás alapján azonosítják az objektumokat, így lehetővé téve a felhasználók számára, hogy teljes sötétségben vagy más extrém körülmény között is észrevegyék az embereket és az eseményeket.

Hőérzékelő hálózati kamerák mostanáig nem léteztek a piacon, az analóg hőkamerák pedig inkább csak magas árukról és nehézkes installálásukról voltak híresek. Az Axis partnerhálózatán keresztül, melynek világszerte több mint 27000 tagja van, a hálózati hőkamerák mostantól bármely felhasználói csoport számára elérhetőek lesznek. Ezek a kamerák összekapcsolhatóak bármilyen hálózati videorendszerrel, és széles körben alkalmazhatóak videofelügyeletre, így például a kormányzati szektorban, szállítmányozásnál, közterület felügyeletnél és az oktatásban.

A hőkamerák azon kibocsátott hő érzékelésével alkotják meg a képet, mely minden tárgyból, járműből és emberből folyamatosan sugárzik. Ez a hőérzékelés biztosítja, hogy a kamera lásson teljes sötétségben is, és olyan képeket továbbítson, melyek alapján a felhasználók felismerhetik a gyanús eseményeket és időben reagálhatnak rájuk. Ezek a kamerák hagyományos társaiknál könnyebben kezelik az extrém időjárási körülményeket, így a felhasználók egyszerűen átláthatnak párán, poron és füstön is.

#img1#

Az Axis Q1910 és Q1910-E két olyan hálózati kamera, mely tökéletesen kiegészíti az olyan hálózati videorendszereket, ahol a területet állandó felügyeletére van szükség a nap 24 órájában, a hét minden napján.

A hőérzékelés mellett mindkét modell jellemzője a 160×128 pixeles felbontás, a 8,33 kép/másodperc és a 17 fokos látószög. A kamerák olyan hálózati videomegfigyelési funkciókkal rendelkeznek, mint a H.264 tömörítési formátum, a Motion JPEG formátum, a hangfelvétel, a helyi tárolás lehetősége, vagy a Power over Ethernet szabvány (a kamera tápellátása biztosítható Ethernet hálózaton keresztül (PoE)). Az Axis Q1910/-E ezen kívül aktív riasztási, mozgásérzékelési funkcióval is rendelkezik és az AXIS Camera Application Platform is támogatja.

Az AXIS Q1910 beltéri hőkamera, míg az IP66 tanúsítvánnyal rendelkező AXIS Q1910-E- hálózati hőkamerát kültéri használatra tervezték. Utóbbi modellt az AXIS Camera Station szoftver mellett az iparág legnagyobb szoftveralkalmazás bázisa támogatja az Axis Application Development Partner programon keresztül. Támogatják az ONVIF szabványokat és lehetővé teszik a hálózati videó termékek gyártói közötti együttműködést. A kamerák 2010 januárjától elérhetőek az Axis disztribútori hálózatán keresztül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés