Connect with us
Hirdetés

technokrata

Rekordbüntetést kaphat az Intel

Dotkom

Rekordbüntetést kaphat az Intel

Jogi szakértők szerint az Európai Bizottság akár egymilliárd euróra is büntetheti az amerikai processzorgyártót versenyellenes magatartásért – írja az SG.hu.

Az AMD szerint az Intel különböző módszerekkel rávette a forgalmazókat és a partnereit, hogy, ne használják a cég chipjeit. Az AMD ügyvédei azt állítják, hogy az Intel törvénysértő módszerei miatt nem változik évek óta a két processzorgyártó közti 80/20 százalékos részesedési arány. Ha az Európai Bizottság igazat ad az AMD képviselőinek, akár egymilliárd dolláros büntetést is kiszabhat a nagyobbik processzorgyártóra, melynek üzleti manővereit Dél-Koreában és Japánban már elítélték.

Howard Cartlidge szakértő, az Olswang jogi cég munkatársa azt nyilatkozta, hogy nagy meglepetést jelentene számukra, ha az Intel-re kiszabott bírság, kevesebb lenne, mint korábban a Microsoft büntetése, de úgy véli, annál is szigorúbb ítélet születik majd. Bár az Intel pozícióját egy nagyobb összegű büntetés sem rendítheti meg, elképzelhető, hogy ráveszi a céget, hogy változtasson üzleti politikáján – írja az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés