Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország: Túl a másfél millió szélessávú előfizetőn

Dotkom

Magyarország: Túl a másfél millió szélessávú előfizetőn

2009. január végére a vezetékes szélessávú előfizetések száma 1,550 millióra nőtt a 2008. év végi 1,537 millióról, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az ADSL- és kábelmodemes előfizetések száma 2008 januárjában korábban 1,363 millió volt.

A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma januárban 0,5 százalékkal 799 ezerre nőtt, míg a gyorsjelentésben szereplő négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internet-előfizetőinek száma 1,3 százalékkal 541 ezerre emelkedett.

A gyorsjelentésben szereplő négy kábelszolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a szélessávú internetszolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 751 ezerre emelkedett december végére. A bekapcsolt vezetékestelefon-vonalak számáról szóló kimutatást a 2008-as évre korrigálni kellett, mert az egyik szolgáltató a VoIP-hangcsatornáinak számait az elmúlt évben nem szerepeltette a statisztikában.

Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető alternatívszolgáltatók, és a négy legnagyobb kábeltelevíziós társaság önkéntes adatközlésére épül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés