Connect with us

technokrata

Internetbiztonság a Ciscótól és a Trend Micrótól

Dotkom

Internetbiztonság a Ciscótól és a Trend Micrótól

A Cisco és a Trend Micro összefogása révén a Linksys by Cisco vezeték nélküli útválasztókra a Cisco gyárilag telepíti a Trend Micro Home Network Defender nevű internetbiztonsági szoftverét.

Ezzel az új megoldással a router észleli és semlegesíti az olyan interneten keresztül érkező veszélyforrásokat, mint az adathalászat, az online csalás, a betolakodó programok és a vírusok, így hatékony védelmet nyújt az asztali számítógépek valamint egyéb otthoni hálózati eszközök – például az online játékkonzolok, a Wi-Fi hálózatokon használható telefonok és médialejátszók – számára.

A most bemutatott szoftver biztonságos internetböngészést, a szülők által beállítható tartalomszűrést valamint biztonsági eseményjelentéseket kínál egyes Linksys by Cisco wireless-N rendszerű otthoni útválasztókon.

A weben keresztül érkező veszélyek biztonsági kockázatát valós időben méri fel, és blokkolja az olyan oldalakat illetve hivatkozásokat, amelyeket rosszindulatúnak ítél meg. A felhasználók a Home Network Defender három biztonsági szintje közül választva kivédhetik a hitelkártya- és bankszámlaszámok eltulajdonításáért felelős online adathalászatot. A folyamatos frissítéseknek köszönhetően a program felismeri a legújabb kockázatot jelentő webhelyeket is, sőt, még az ilyen veszélyeket tartalmazó legitim oldalakat is kiszűri. Ez különösen a webböngészővel felszerelt játékkonzolok esetében jelent hatékony megoldást, amelyek nem feltétlenül rendelkeznek saját, megfelelő szintű internetbiztonsággal.

A családtagok csak a szülők által beállított egyedi szabályoknak megfelelő tartalmakat tekinthetik meg, továbbá lehetőség van arra is, hogy bizonyos tartalmak csak adott időpontokban legyenek elérhetők. A hasonló funkciókat kínáló többi termékkel ellentétben a Home Network Defender már az útválasztó szintjén akcióba lép, így még a programozásban jártas csemeték sem tudják módosítani számítógépükön a tartalomszűrési beállításokat. A szoftver használatával egyben az is megakadályozható, hogy az internetet használók véletlenül nem kívánatos oldalakra látogassanak vagy az interneten keresztül működő betolakodóknak személyes adatokat szolgáltassanak.

A szülők vagy a rendszergazdák figyelemmel kísérhetik a hálózati eszközöket és a hálózaton folyó tevékenységeket, emellett a rendszer azonnal észleli és megakadályozza az otthoni vagy kisvállalati hálózatba behatolni próbáló eszközöket. Mindemellett a szoftver jelenti a szülői tartalomszűrési szabályokat megsértő felhasználói tevékenységeket is. A hálózati riportok saját jelszóval a világ bármely pontjáról megtekinthetők.

A csomag négy licencet tartalmaz a Trend Micro Antivirus és AntiSpyware programjaihoz, és így az útválasztókon meglévő biztonsági védelmet kiegészítve valóban többrétegű védelmi megoldást kínál.

Mivel az internetbiztonsági program közvetlenül az útválasztón található, ezért azt nem kell külön minden számítógépre telepíteni. A Linksys Easy Link Advisor (LELA) alkalmazás a szülői tartalomszűrés konfigurálását is nagyban megkönnyíti, hiszen elég csak a készüléket jelző ikonra kattintani és megadni a kívánt beállításokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin