Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan előzzük meg az adatvesztést?

Dotkom

Hogyan előzzük meg az adatvesztést?

Az adatvesztés elleni védelmet biztosító szolgáltatások (data loss prevention, DLP) piaca egyre gyorsabban fejlődik: mind több a szolgáltató, és a szolgáltatást igénylő ügyfél is. De hogyan lehet eldönteni, melyik megoldás a legjobb?

Az ügyfelek szerint az egyik legfontosabb tényező, hogy a rendszer egyetlen konzolról kezeljen mindent, ami potenciális támadás célpontja lehet: a végpontot, a hálózatot és tárolórendszert is. Egy ablakkal megoldható, hogy az IT-szakemberek folyamatosan jelentéseket készíthessenek, kijavítsák a hibákat, valamint megfelelő szabályrendszert dolgozzanak az adatok védelmére.

“A vezérlő konzolnak kitüntetett szerepe volt, hiszen így a hibaelhárító csapat azonnal látta, hol van probléma, és gyorsan tudtak reagálni is” – mondja Craig Shumard, a CIGNA vezető adatvédelmi szakértője “Ez a technológia azt is lehetővé teszi, hogy elég csak egyetlen szabályrendszert megírni, és az megfelelően kezeli mind a mozgásban lévő, mind pedig a nyugalmi állapotban lévő adatokat.” – teszi hozzá a szakember a Symantec DLP-rendszeréről.

A másik fontos előnye a rendszernek az, hogy képes problémamentesen működni más alkalmazásokkal egyidejűleg (pl. biztonsági technológiákkal), ez megkönnyíti az IT csapat munkáját. Nemcsak arra ad tehát lehetőséget, hogy a menedzserek egy harmadik fél technológiáját használhassák, hanem a probléma megoldására is fókuszál, melyet a DLP rendszer felismert.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés