Connect with us

Hirdetés

technokrata

Francia tiltakozás az internet hozzáférések blokkolása ellen

Dotkom

Francia tiltakozás az internet hozzáférések blokkolása ellen

Internetes közösségek és polgári jogi szakemberek tiltakoztak Franciaországban egy olyan törvénytervezet ellen, ami a szolgáltatókat tenné felelősé, a hálózatukon terjedő nem jogtiszta tartalmakért. Eközben a helyi mozihálózatok a kalózmásolatok miatti állítólagos hatalmas veszteségeik ellenére rekordnézőszámot könyvelhettek el – írja az SG.hu.

Az Internetes Szerzői Jogvédő Hivatal (HADOPI) nevű szervezet létrehozásáról szóló előterjesztést március 4. és 10. között tárgyalja a Francia Nemzetgyűlés. Az ISOC France internetes közösség immár harmadik alkalommal támadta az elképzelést, mondván, az internet hozzáférések blokkolása, a szerzői jogok védelmében nem hatékony megoldás, mivel a letöltők más technikai rendszereket, például védett fájlcserélő hálózatokat kezdenének használni.

A La Quadrature du Net nevű polgárjogi szervezet a francia felhasználókat online demonstrációra szólította fel és emlékeztetett, hogy nemrég Új-Zélandon egy hasonló sikeres akció miatt az új-zélandi kormány átmenetileg meghátrált egy, a francia tervezethez hasonló törvény bevezetésétől. Eközben érdekes hír látott napvilágot a Liberation párizsi napilap blogjának oldalain. A Mediametrie francia piackutató intézet friss adatai szerint a helyi mozikban tavaly 6,8 százalékkal nőtt a nézőszám és összesen 188,8 millió jegyet adtak el – derül ki az SG.hu informatikai hírmagazin írásából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés