Connect with us

technokrata

Egyre több a bankkártya hamisítás

Dotkom

Egyre több a bankkártya hamisítás

Az FBI az Egyesült Államokban kutat a bankkártya hamisításra szakosodott egyének és csoportok után, azonban a hackelésnek ez a formája az egész világon elterjedt. A megoldást csak az jelentheti, hogyha a biztonsági rendszert védettebbé teszik, de egyelőre még egyik pénzintézetnek sincs feltörhetetlen adatbázisa – adta hírül az SG.hu informatikai híroldal.

A profi hackerek a sebezhető pénzintézetek rendszereit törik fel, és lopják el az ügyfeleknek a fontos adatait, többek közt a bankkártya számot és az ahhoz kapcsolódó személyes adatokat. A bűnszervezet ezután hozzálát a hamis kártya elkészítéséhez, ily módon egyszerűen hozzá lehet jutni más emberek pénzéhez. Többnyire betéti és ajándékszámlákat használnak fel, mert ezek elektronikus feltörése jóval egyszerűbb, mint egy hitelkártyáé.

Az atlantai RBS WorldPay intézet tavaly decemberben arról számolt be, hogy hozzávetőlegesen 1,5 millió kártya lehet érintett, ehhez 1,1 millió amerikai társadalombiztosítási szám társult. Szakértők szerint a lopásnak erre az ágára az egész világon egy külön ipar és gazdaság szakosodott, a megoldás csak a biztonság növelése lehet, azonban egyelőre egyik pénzintézetnek sincs feltörhetetlen biztonsági rendszere – adta hírül az SG.hu.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin